Taner Hocadan uyarı 'Yeni dalgalar gelebilir!'

Okuduğunuz haber
İLKSAN'A TECRÜBELİ ADAY

Deprem bilinci aşılanacak

Anasayfa   /    Eğitim    /    İlksan'a tecrübeli aday

İlksan'a tecrübeli aday

Eğitim İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Eğitimci Sedat Tuygun, İlksan Yozgat Merkez İlçe temsilciliği için aday olduğunu açıkladı.

EĞİTİM      03 Mart 2021 - 10:37     0

İlksan'a tecrübeli aday

Eğitim İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) olağan genel kurulu öncesinde İlçe temsilciliğine aday oldu. Daha önce de Eğitim İş Olağanüstü Genel Kurulunda, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olan Tuygun, “Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmek, İlksan‘ın geleceğini sahip çıkmak için, 3 Nisan 2021Cumartesi günü başlayacak İlksan Temsilciler Kurulu'na adayım" dedi.

Eğitim İş Yozgat İl Temsilcisi Eğitimci Sedat Tuygun İlksan Yozgat Merkez İlçe temsilciliği için aday olduğunu açıkladı. Neden aday olduğunu madde madde açıklayarak bilgi veren Tuygun şunları söyledi:

ŞEHRİMİN İNSANLARINA GÜVENİYORUM

 “Yozgat’ta doğup, bugüne kadar Yozgat eğitimine ve sporuna hizmet eden bir kişi olarak, İlksan Yozgat merkez ilçe temsilciliği adaylığımı açıkladım. Yozgat İlksan üyelerinin seçim sandığında doğru, gerçekçi, bir değerlendirme yapacağı inancıyla adayım. Yozgat her zaman, her yerde en etkin bir şekilde temsil edilmeye layık bir şehirdir. Yozgat İlksan üyelerini üst kurullarda etkin bir şekilde temsil etmeye aday oldum. Ben şehrime her zaman güvendim. Şehrimin İlksan üyelerinin doğru bir tercih yapacaklarına inancım sonsuzdur. Diğer adaylara da başarılar diliyorum” dedi.

NEDEN İLKSAN

TEMSİLCİLİĞİNE ADAY OLDUM?

“İlksan Üyelerinindir, geleceğine sahip çıkıyoruz, Dünden Bugüne İlksan”

1943 yılında Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç ‘un öncülüğünde, ilkokul öğretmenlerinin maaş ve sosyal haklarını güvenceye almak için kurulan “İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı” İLKSAN yıllarca öğretmenlerin seçtiği temsilciler tarafından oluşturulan yönetim kurallarınca idare edildi. Kuruluşunu düzenleyen 4357 sayılı kanunda “Öğretmenlerden hastalananlara, evlenenlere, çocuk doğuranlara, çocuklarını okutacaklara, ölenlerin ailelerine yardım etmek, öğretmenlerin geçinme yükünü hafifletmek, sağlık ve sosyal yardımla ilgili konularda birbirlerine yardım edici duruma getirmek” amacıyla kurulduğu belirtilen İlksan’ın işleyişi 1985 yılından sonra değiştirilmiştir.

7 kişilik İlksan Yönetim Kurulu‘nun tamamı üyeler tarafından demokratik yöntemlerle seçilirken 1985 yılında yapılan değişiklik sonucu, İlksan Yönetim Kurulunun 3‘ü aday olan İlksan üyeleri, 4’ü ise Milli Eğitim Bakanlığının önerdiği kişiler arasından seçilmeye başlanmıştır.

Yine 1985 yılında yapılan değişiklik ile İlksan‘ın yönetimi, işleyiş tarzı ve esaslarını belirleyen ana statüsünün hazırlanması yetkisi Milli Eğitim Bakanlığına verilmiştir.

İlksan mevzuatındaki antidemokratik hükümlerin değiştirilerek, söz ve karar sahibinin İlksan üyelerinden olmasını,

İlksan ana statüsünü hazırlama ve değiştirme yetkisinin İlksan Temsilciler Kuruluna, üyelerine verilmelidir. İlksan’da Şaibe ve Yolsuzluğa izin vermeyeceğiz.

İlksan’ın işleyişindeki tüm antidemokratik uygulamaların sonlandırılarak; katılımcı, şeffaf bir yönetim modeline geçilmelidir”

İLKSAN ‘IN GELECEĞİNİ

ÜYELERİ KARA VERMELİDİR!

Yönetim kurulunun 4 üyesinin Milli Eğitim Bakanlığının önerisi ile seçilmesi uygulamasının kaldırılmasını, 7 yöneticiyi de İlksan üyeleri seçmelidir.

İlksan’ ın geleceği İlksan üyelerinin özgür iradesiyle belirlenmelidir.

Zorunlu üyelilik kaldırılmalı, isteğe bağlı olmalıdır.

İLKSAN’ IN GELECEĞİNİ SAHİP ÇIKACAĞIZ!

1943 yılından bugüne üyelerinin ödentileriyle ayakta tuttuğumuz, üyelerine yönelik birçok sosyal yardım yapan İlksan‘da söz sahibi olmak, Önceki yıllarda yaşanan ve İlksan adı üzerindeki olumsuz kamuoyu algısına neden olan şaibe ve yolsuzluklara izin vermemek, Yönetim ve karar mekanizmalarında yer almak, İlksan‘ın geleceğini sahip çıkmak için, 3 Nisan 2021Cumartesi günü başlayacak İlksan Temsilciler Kurulu'na adayım."

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor