Manavgat maçına hava engeli

Okuduğunuz haber
İLÇELER KAYNIYOR!

Büyük kapışma!

Anasayfa   /    Siyaset    /    İlçeler kaynıyor!

İlçeler kaynıyor!

Yozgat’ta 31 Mart 2019 yerel seçimleri için siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken Ak Parti’nin süre oldukça kısalmasına rağmen ilçe belediye başkanı adaylarını açıklamaması dikkat çekti.

SİYASET      02 Ocak 2019 - 21:10     0

İlçeler kaynıyor!

Yerel seçimlere 3 ay gibi kısa bir zaman kalmasına rağmen Ak Parti’nin tüm ilçelerde henüz adaylarını belirlememesi, tam bir bilinmezliği de beraberinde getirdi. Çalışan, halka yakın olan başkanları yeniden aday göstereceği beklentisi yüksek olmasına rağmen bazılarında yaşanılan kararsızlık, MHP’yi de ters köşe yaptı. Büyük ilçelerde çekişmesi beklenilen iki partinin birbirini tartar tarzda yol izlemesi, seçimlerin renkli geçeceğine yönelik beklentileri de yükseltti.

Yozgat’ta 31 Mart 2019 yerel seçimleri için siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken Ak Parti’nin süre oldukça kısalmasına rağmen ilçe belediye başkanı adaylarını açıklamaması dikkat çekti.

AK PARTİ BEKLEMEDE

Siyasi partilerin oldukça iddialı hazırlandığı yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin ilçe adayları da merakla bekleniyor. AK Parti ile MHP arasında ittifak nedeniyle büyükşehirlere bağlı ilçe adaylarının belirlenmesinin ardından iktidar partisi diğer ilçe adaylarını henüz belirlemedi.  AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Adayların açıklanması sonrasında belediye meclis adayları için hazırlıklar gerçekleşecek.  Aday belirlenme sürecinde saha araştırmaları ve anketler göz önünde tutuluyor. 

BAZI ADAYLAR BELLİ GİBİ
Nüfusu 30 binin altında olan ilçelerle ilgili olarak teşkilatın değerlendirmelerine de hassasiyet gösteriliyor. Çalışmaların tamamlanması sonrasında ilçe adaylarının büyük bir bölümün kamuoyuna açıklanması planlanıyor. 
İl ve İlçe belediye başkan adaylarının açıklanması sonrasında ise belediye meclisleriyle ilgili listelere ağırlık verilecek. Belediye meclislerinde özellikle kadın, genç ve engelli adayların listelerde kendilerine yer bulması bekleniyor. Yine belediye meclislerinde kentte söz sahibi olan kanaat önderlerine de şans tanınması planlanıyor. 
Yozgat’ta Celal Köse ile seçimlere girecek olan AK Parti’nin Akdağmadeni’nde Önder Gürel, Çayıralan’da Arif Akpınar, Kadışehri’nde Davut Karadavut, Şefaatli’de Zeki Bozkurt, Çandır’da Mustafa Ertan Örgün, Yenifakılı’da Yalçın Karadavut’u aday göstermesi bekleniyor. Diğer seçim bölgelerine yönelik çalışmaların da son aşamada olduğu öğrenildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor