Oktay Yozgat'a geliyor

Okuduğunuz haber
HIZLI TREN TEMMUZ'DA

Gençlerle motivasyon çayı

Anasayfa   /    Güncel    /    Hızlı Tren Temmuz'da

Hızlı Tren Temmuz'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte Yozgat’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren Hatttı’nda incelemelerde bulundu. Daha önce Nisan ayında yolcu taşımaya başlayacağı açıklanmasına rağmen geciken hatla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan, "En geç temmuz ayı içinde tamamen açılacak. Daha önce de hizmete açılabilir” dedi.

GÜNCEL      05 Haziran 2021 - 13:27     0

Hızlı Tren Temmuz'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte Yozgat’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren Hatttı’nda incelemelerde bulundu. Daha önce Nisan ayında yolcu taşımaya başlayacağı açıklanmasına rağmen geciken hatla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan, "En geç temmuz ayı içinde tamamen açılacak. Daha önce de olabilir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile hızlı trenle geldikleri Yozgat'ta, Sorgun Hızlı Tren İstasyonu'nda incelemede bulundu.

Demiryolunun, güvenli ve konforlu olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, son 19 yıldır bu alanda önemli yatırımların yapıldığını ifade etti. "Çin'den Avrupa'ya hakim olan demir İpek Yolu'na hakim bir ülkeyiz." değerlendirmesinde bulunan Karaismailoğlu, demiryollarının yük ve insan taşımacılığında daha yaygın kullanımını sağlamak üzere milli seferberlik ilan edildiğini söyledi.  Bin 213 kilometrelik yüksek hızlı tren hattı inşa edildiğini, konvansiyonel hat uzunluğunun 11 bin 590 kilometreye yükseltildiğini, tüm hatların rehabilite edildiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkarttık. Hızlı tren işletmesi bakımından dünyada 8'inci, Avrupa'da 6'ncı olduk. 2020'de bu çalışmaları bir üst safhaya çıkararak demiryolu reformunu başlattık. 2023'te demiryolu yatırımlarını yüzde 60'a, demiryolu ağını da 16 bin 775 kilometreye çıkarmayı hedefledik. Demiryolu modernizasyonu için yerli ve milli teknolojileri üretmek için çaba harcıyoruz." ifadelerini kullandı.

YOLCULUK SÜRESİ KISALACAK

Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arası seyahat süresinin, projenin tamamlanmasıyla 12 saatten ilk etapta 4 saate, daha sonra da 2 saate ineceğini vurguladı. Çalışmalarına başlanan Yozgat Yüksek Hızlı Tren Garı'nın bu yazdan itibaren hizmete gireceğini anlatan Karaismailoğlu, şu açıklamaları yaptı: "İnsan, yük ve veri ulaştırmada geleceğin Türkiyesi'nin altyapısını tamamlamaya her gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Yaptığımız her yol ülkemizi her köşesinde dünya ile bağlarken küresel ticaretteki iddiamızı da artırıyoruz. Sanayicimizin işini büyütüyor, turizmcimizin önünü açıyor, çiftçimize ürününü dünya pazarında satabilme vizyonu kazandırıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlerken işte bu altyapı en büyük dayanaklarımızdan biri olacak. Bölgesel kalkınma sayesinde her bir ilimiz güçlü bir merkeze dönüşürken istihdam artacaktır. Hedeflediğimiz bütünsel kalkınmaya hep beraber ulaşacağız."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor