Gurbetten Ramazan kumanyası

Okuduğunuz haber
HER ŞEY HALKIMIZ İÇİN!

Erken sınava tepki!

Anasayfa   /    Sağlık    /    Her şey halkımız için!

Her şey halkımız için!

Belediye Başkanı Celal Köse, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri ve yürütülen çalışmaları açıkladı. Sürecin başından itibaren hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadıklarını belirten Başkan Köse, Yozgat halkının sağlığı için gece gündüz çalışmaların sürdüğünü söyledi.

SAĞLIK      05 Mayis 2020 - 15:13     0

Her şey halkımız için!

Belediye Başkanı Celal Köse, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri ve yürütülen çalışmaları açıkladı. Sürecin başından itibaren hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadıklarını belirten Başkan Köse, Yozgat halkının sağlığı için gece gündüz çalışmaların sürdüğünü söyledi.

“HERYERİ İLAÇLADIK”

Belediye Başkanı Celal Köse, “Yozgat Belediyesi olarak 5 Mart 2020 tarihinde belediyemiz hizmet binasında Başkan Yardımcılarımız ile COVİD-19 virüsü ile mücadele kapsamında, öncelikle ekipman ve malzeme ihtiyaçlarımızı belirleyerek Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü’nün görev dağılımı gerçekleştirdik. Toplantının ardından toplu taşıma araçları, çocuk oyun parkları, umumi tuvaletler, kamu kurum ve kuruluşları, otobüs terminali, otobüs durakları, sinemalar, oteller, camiler, huzurevi, sevgi evleri, kadın konuk evleri, mülteci kampı, göç idaresi, taksiler, okul servisleri, adalet sarayı, cezaevi, hastaneler, il jandarma komutanlığı, kuaförler, belediyemize bağlı tüm birim ve müdürlüklerin şantiyeleri ile sosyal tesislerimiz ve hemşehrilerimizin yoğun olarak bulunduğu tüm alanlar, itina ile ilaçlanarak 24 saat esasına göre dezenfekte edildi” dedi.

“HEMŞEHRİLERİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Süreç içerisinde fırsatçılığa izin verilmediği açıklayan Başkan Köse, şu ifadelere yer verdi. “Zabıta ekiplerimiz, salgının işletmeler tarafından fırsata çevrilmemesi için denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. “Sokağa Çıkma İhtiyaçlarını Biz Getirelim” projesini başlatarak, 60 yaş üzeri, engelli ve kronik rahatsızlığı olan hemşehrilerimizin temel gıda ve eczane alışverişlerini ekiplerimiz hallederek evlerine teslim ediyor. Bu şekilde hemşehrilerimizin salgın boyunca sokağa çıkmasını engelliyoruz. Bahar Temizliği projesiyle şehrimizde bulunan sokak ve caddeleri deterjanlı ve ilaçlı sularla yıkadık. Özel Araç Yıkama Noktası oluşturarak, tüm hemşehrilerimizin özel araçlarını ücretsiz bir şekilde ilaçlayarak dezenfekte ettik. Apartman merdivenlerini yıkayan hemşehrilerimizin apartmanlarını ücretsiz olarak ilaçlayarak dezenfekte ediyoruz. Belediyemizde su borcu olan abonelerimizin suları süreç içerisinde kesinlikle kesintiye uğratılmıyor. Ayrıca Kira, Emlak, Çtv borçları için icra dahil olmak üzere hiçbir yaptırım uygulanmıyoruz.”

“ESNAFIN YANINDA OLDUK”

İşyerleri kapanan esnaflara destek sağlandığını açıklayan Başkan Köse, “Genelge ile kapatılan işyerleri sahipleri ve süreç içerisinde işsiz kalan hemşehrilerimize piyasa değeri yaklaşık 500 lira olan temel gıda ve hijyen paketleri hazırlayarak evlerine ulaştırdık. Halkımızın yoğun bulunduğu bölgelere ayaklı dezenfekte istasyonları kurarak, hemşehrilerimizin dezenfektanlara ulaşımlarını ücretsiz hale getirdik. Eldiven ve maskeleri hemşehrilerimizin sokağa atmaması için şehrimizin bir çok noktasına atık maske ve eldiven kutuları yerleştirdik. Koronavirüs salgını nedeni ile sahada özveri ile çalışmalarını sürdüren personellerimize salgın boyunca 700 TL ek ödeme yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor