Karakoçların mutlu günü

Okuduğunuz haber
HEDEFTE BAKAN MI VAR?

Sorgun'da kıyasıya seçim!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Hedefte Bakan mı var?

Hedefte Bakan mı var?

Kırşehir Haber Türk Gazetesi'nin, Hürriyet’in Çiçekdağı ilçesini bilerek Yozgat’a bağladığını iddia ederek ağır eleştirilerle dolu haberinde, açılış ve temel atma törenine, katılan Bakan Bekir Bozdağ’ın adını verirken, “Kendisi de Yozgatlı olan’ diyerek vurgu yapması, ‘Hedefte Bakan mı var’ yorumlarına neden oldu. 

SİYASET      02 Ekim 2022 - 19:56     0

Hedefte Bakan mı var?

Kırşehir Haber Türk Gazetesi, Çiçekdağı İlçesi'nde gerçekleşen Bulgur Festivali haberini yapan ve Hükümete yakın olarak gösterdiği Demirören grubuna ait Hürriyet Gazetesi’ni yerden yere vurdu. ‘Hürriyet'te Kırşehir'e Algı Operasyonu’ başlıklı haberde Çiçekdağı ilçesinin Yozgat’a bilerek bağlandığı ve orijinal haberin bilerek çarpıtıldığı iddiasında bulundu. Ancak Gazetenin Çiçekdağı ilçesinde düzenlenen toplu Açılış ve temel atma törenine, katılan Bakan Bekir Bozdağ’ın adını verirken, “Kendisi de Yozgatlı olan’ diyerek vurgu yapması, ‘Hedefte Bakan mı var’ yorumlarına neden oldu. 

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde gerçekleşen 4. Geleneksel Bulgur Festivali'nin sonrasında yapılan haberdeki ayrıntı dikkat çekti.

KIRŞEHİR HABER TÜRK’TEN

HÜRRİYET’E ALGI YÜKLENMESİ

Hükümete yakın olarak gösterdiği Demirören grubuna ait Hürriyet Gazetesi’nin bilerek haberi çarpıttığını ve Çiçekdağı ilçesinin Yozgat’a bağlandığına vurgu yapan Kırşehir Haber Türk Gazetesi, bunu Kırşehir’e yönelik bir algı operasyonu olarak gösterdi. ‘Hürriyet'te Kırşehir'e Algı Operasyonu’ başlığı ile olayı okurlarına duyuran Gazete, orijinal metnin bilerek çarpıtıldığı iddiasında bulundu. Haberde, “Ancak Demirören Haber Ajansı'nın orjinal haberinde  aynı kısmın '' Çiçekdağı ilçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Çiçekdağ Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı'' şeklinde olduğu görüldü” denildi.

MENDERES DÖNEMİNDE

YOZGAT'A BAĞLANMIŞTI

Gazetenin haberinde şu ifadelere yer verildi: “Hürriyet Gazetesi'nin orjinal metin üzerinde çarpıtma yaparak Çiçekdağı İlçesi'nin Yozgat'a ait gibi göstermesi akıllara Adnan Menderes döneminde Kırşehir'in ilçe yapılarak Çiçekdağı İlçesi'nin Yozgat'a bağlanmasını getirdi. Aynı dönemde Kırşehir ile birlikte Hacıbektaş, Mucur ve Avanos Nevşehir'e, Kaman Ankara'ya bağlanmıştı.”

ASIL HEDEF BAKAN MI?

Ancak haberde geçen, ‘Hükümete yakın Demirören grubuna ait Hürriyet Gazetesi, Çiçekdağı İlçesi'ni Yozgat'a bağladı’ denilerek başlanılan kısımda çok üzerine basılmasa da, kendisi de Yozgatlı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ifadesi, Gazetenin olayı Bakana ihale etmeye çalıştığı şeklinde algılandı. Böylesine bir yaklaşımın siyaset çevresinde nasıl ve ne şekilde yankı bulacağı ise önümüzdeki günlerde görülecek.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor