Sigarayı bırakabilirsin!

Okuduğunuz haber
HAK-İŞ MÜCADELENİN ADRESİ

Tinel UEFA lisansını aldı

Anasayfa   /    Güncel    /    HAK-İŞ mücadelenin adresi

HAK-İŞ mücadelenin adresi

Hak-İş Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu'na katılan Genel Başkan Mahmut Arslan, taşeron işçilerin kadroya geçmeleri sürecinde verdikleri mücadeleye dikkat çekti.

GÜNCEL      09 Subat 2022 - 17:43     0

HAK-İŞ mücadelenin adresi

Hak-İş Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu'na katılan Genel Başkan Mahmut Arslan, taşeron işçilerin kadroya geçmeleri sürecinde verdikleri mücadeleye dikkat çekti. Bu süreçte yalnız kaldıklarını belirten Arslan, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti başta olmak üzere bu konuda mecliste destek verenlerin yardımıyla bir milyona yakın arkadaşımızı kamunun kadrolu işçisi yaptık” dedi.

Hizmet İş Sendikası Genel Kurulu’na katılmak için Yozgat’a gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada yaptığı konuşmada Konfederasyon olarak yaptıkları çalışmalara ve verdikleri mücadeleyi anlattı.

BAĞIMSIZLIK İÇİN FEDAKARLIK

YAPMAYA HAZIRIZ

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, konuşmasında ülkenin birlik ve beraberliği için fedakarlığa her zaman hazır olduklarını belirterek şunları söyledi: “Biz bu ülkenin bağımsızlığı ve birliği için demokrasimiz için geleceğimiz için gerektiğinde fedakarlık yapılması gerektiğinde bunu gözünü kırpmadan yapabilecek bir örgütüz. Rabbimize şükürler olsun 46 yıllık tarihimizde bu noktada başımızı öne eğdirecek, bir ihanetin, bir yanlışın içinde olmadık. Zaten Hak-İş'in varlık nedeni de budur. Biz varlık nedenimiz olan demokrasiye, özgürlüklerimize, haklarımıza, milletin bütünlüğüne yönelik eğer bir saldırı olur da susarsak o zaman ihanetin parçası oluruz. Onun için Hak-İş ve Hizmet İş Sendikasının değerlendirirken lütfen bu pencereden bakın." dedi. 

KADRO SÜRECİNDE YALNIZ KALDIK

İşçilerin kadro talebi olduğu süreci değerlendiren ve burada yalnız kaldıklarını belirten Arslan, “Bizim dışımızdakileri inandıramadık, 'taşerona kadro olmaz' dediler. Sendikalarına giden işçilere 'sizi sendikalı yapamayız' dediler. Kapıları kapattılar, sadece biz vardık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize inandı. Bizim ve çalışanların istikametinde kararlılık gösterdi. 2017 yılında, bütün bakanlıklar, bütün KİT'ler, bütün belediyeler, özel idareler, üniversiteler dahil toplam ülkemizin sadece 180 bin kadrolu işçisi vardı. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti başta olmak üzere bu konuda mecliste destek verenlerin yardımıyla bir milyona yakın arkadaşımızı kamunun kadrolu işçisi yaptık. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük endüstri ilişkiler, çalışma hayatı sisteminin reformudur” dedi.

KÜRESEL SİSTEM

DAYATMA YAPIYOR

Dünyada neolibarel sistem o küresel kapitalizmin ülkelere "devleti küçültün" dayatmalarının bulunduğunu vurgulayarak konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi: "Her şeyi özelleştirin, her şey özel sektöre devredilsin ve ekonomi anlamında ileriye gidersiniz' diyorlar. Kocaman bir yalan. Amerika'da yok ama bize dayattılar, KİT'leri özelleştirin baskılarıyla, İMF'yi kullanarak, Dünya Bankasını kullanarak özelleştirme ve talan sistemini ülkemize dayattılar. Emeklilikte Yaşı Bekleyenler (EYT) var. Bunun mimarı İMF'dir. Bunu 1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti getirdi diyebilirsiniz, doğru. Yaşar Okuyan o koca koca laflar eden var ya, çok uğraştık yapmayın diye. Çalışma hayatına girmiş insanların emekli sistemiyle oynamayın edik. Bize söylenen şu 'İMF'den 200 milyon dolar kredi almak için hükümet söz vermiş imza atmış.' Kanun çıktı, ne oldu peki, bu ülke ne yazık ki 30 yıldır EYT'nin her gün çığlığının büyüyerek devam ettiği bir duruma düştü. O yüzden Türkiye'de olup bitenleri analiz ederken dışarıdan neler olduğu görmemiz gerekiyor."

IMF YOKLUK ADALETSİZLİK DEMEK

İMF ile yapılan görüşmeleri eleştiren Arslan, "Yine bugün bazı siyasi partiler, muhalefet, İMF ile kapalı kapılar arkasında görüşme yapıyor. Bu ülke İMF ile 18 defa anlaşma yapmış, her birinde ekonomik ve siyasi kriz çıkmış. İMF demek, yokluk, adaletsiz, karanlık bir dönem demektir. Onun için hükümete Sayın Cumhurbaşkanına 2013'ten bu tara İMF baskılarına teslim olmadığı için ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki İMF demek gerçekten kaos demek o yüzden İMF'den çözüm arayanları da kınıyorum çünkü İMF aynı zamanda uluslararası kapitalizmin, küresel emperyalizmin bir aracı olarak faaliyetini sürdürmektedir." şeklinde konuştu. 

EN BÜYÜK SENDİKALARDAN BİRİYİZ

Arslan, Hak-İş'in 46 yıllık mücadelesinde elde ettiğimiz başarılarda, bugün Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olduğuna değinerek konuşmasını şu şekilde noktaladı: "750 bine yakın üyemiz, 81 il başkanımız, 21 sendikamız, 250 şubesiyle Türkiye'nin her yerinde büyük bir organizasyondan bahsediyoruz. Ama biz büyüdükçe mütevazi olmaya, büyüdükçe haddimizi bilmeye mecburuz, yaklarımız yerden kesilmiyor çok şükür. Neden 750 bin bize yetmiyor da ondan 7 milyonlara ulaşmak zorundayız. Bu ülkenin gücü diyorsak HAK-İŞ'e bütün işçileri HAK İş'te toplanmaya ve bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz."

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor