Denetimler sıklaşacak!

Okuduğunuz haber
GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ŞART!

Engeller ortadan kalkıyor

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Gümrük Müdürlüğü şart!

Gümrük Müdürlüğü şart!

TSO Başkanı Sinan Çelik, Türk Eximbank Kayseri Şubesi Şube Müdürü Salih Keser ve Uzman Mehmet Bilekçi'in kendisini ziyaretinde Yozgat'ın Gümrük Müdürlüğü beklentisini bir kez daha dile getirdi.

EKONOMİ      07 Mart 2021 - 13:34     0

Gümrük Müdürlüğü şart!

Türk Eximbank Kayseri Şubesi Şube Müdürü Salih Keser ve Uzman Mehmet Bilekçi, TSO Başkanı Sinan Çelik’i ziyaret etti. Yozgat’ın ekonomik durumu, şirketlerin ihracat hacmi, genel durumlarının ele alındığı ve Türk Eximbank’ın faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette TSO Başkanı Sinan Çelik, Gümrük Müdürlüğü beklentilerini bir kez daha dile getirdi. Bunun için gerekli girişimleri yaptıklarını belirten Çelik, bu yıl içerisinde kurulması durumunda firmaların ihracat rakamlarının gerçekliğinin de tam anlamıyla ortaya çıkacağını söyledi.

 

 

Ülkenin tek resmi ihracat finansman destek kuruluşu olan Türk Eximbank Kayseri Şubesi Şube Müdürü Salih Keser ve Uzman Mehmet Bilekçi, TSO Başkanı Sinan Çelik’i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

HEDEFİMİZ İHRACAATÇI

Eximbank’ın ihracatçı firmaları kısa, orta ve uzun vadeli sigorta ve garanti programları ile nasıl desteklediği hususlarını anlatmak için Kayseri’ye bağlı olan illeri ziyaret ettiklerini belirten Keser, Yozgat’ta firmalara ulaşmakta zorluklar çektiklerini söyledi. Yozgat’ta Dış Ticaret Bakanlığı rakamlarına göre yıllık 15 milyon dolarlık bir ihracat hacminin olduğunu belirten Şube Müdürü Keser, 20 İl’de şubesi olan ve önümüzdeki dönemde 5 İl’de daha şube açmayı düşünen Bankalarının ihracatçıya sağladığı kolaylıkları şu şekilde sıraladı:

“Türk Eximbank'ın temel amacı; ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ile yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence kazandırılması, yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesidir.”

ÇELİK: ‘YOZGAT’IN GERÇEK İHRACAAT

HACMİ GÖRÜNMÜYOR'

Ticaret Sanayi Başkanı Sinan Çelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yozgat’ta ki firma profilleri, ihracat hacmi konularında bilgiler verdi. Yozgat’ta ki ihracat hacminin gerçekte 200 milyon doların üzerinde olduğunu ancak firmaların merkezlerinin çoğunluğunun İstanbul’da olduğu için resmi rakamlara yansımadığını belirterek, şunları söyledi:  “Yozgat’ta yıllık 200 milyon dolarlık bir ihracat hacmi var ama şirketlerin birçoğunun merkezlerinin İstanbul’da olmasından dolayı böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Yozgat’ta Gümrük Müdürlüğü olmamasından dolayı ihracatın büyük bölümü dışarıdan yapılıyor. Bu sıkıntının aşılması için Gümrük Müdürlüğü’nün açılması gerekiyor. Bununla ilgili müracaatımızı yaptık ve inşallah bu yıl içerisinde bir Müdürlük açılacak o zaman gerçek rakamlara sağlıklı bir şekilde ulaşmak mümkün olacak.

Geçen bir buçuk yıl içerisinde Organize Sanayi bölgemizde çalışan sayımız bin iki yüz, üç yüzlerden şu an 3 bin’e çıkardık. Ciddi bir ekonomik hareketlilik var ama bunların Yozgat’a yansıması biraz süreç alacak.”

Çelik ayrıca Bankanın ihracatçıya ulaşması konusunda da ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor