Memlekete özel ilgi

Okuduğunuz haber
GRİ PASAPORTLA İLGİMİZ YOK!

Hayat için Akışı yavaşlat!

Anasayfa   /    Güncel    /    Gri Pasaportla ilgimiz yok!

Gri Pasaportla ilgimiz yok!

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nın, gri pasaportla yurt dışına iltica olayları hakkında soruşturma başlattığı 6 belediyeden biri olarak gösterilmekten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

GÜNCEL      19 Nisan 2021 - 15:53     0

Gri Pasaportla ilgimiz yok!

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nın, gri pasaportla yurt dışına iltica olayları hakkında soruşturma başlattığı 6 belediyeden biri olarak gösterilmekten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Gerekli izinlerin alındığını ve gidenlerin tamamının geri döndüğünü belirten Yılmaz, “İlgili soruşturma ve haberlerde belirtilen konuyla ilgili olarak belediyemizin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” dedi.

İçişleri Bakanlığı 6 belediye hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca, yerel idareler tarafından kamu personeli olmayanların yurt dışına gönderilmesi geçici olarak durduruldu. Yerköy’ün Bu belediyeler arasında gösterilmesine Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz tepki gösterdi.

YERKÖY’ÜN ADININ GEÇMESİ ÜZÜNTÜ VERİCİ

Soruşturmada adı geçen Yerköy Belediyesi'nin Başkanı Ferhat Yılmaz, “Bazı haber kanalları ve siteleri üzerinden ‘Gri Pasaport Soruşturması'  olarak yapılan haberlerde, ilçemizin ve belediyemizin de isminin yer alması bizleri büyük bir üzüntüye sevk etmiştir” diyerek yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 “GEREKLİ TÜM İZİNLER

YOZGAT VALİLİĞİMİZDEN ALINDI”

Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:  “Söz konusu haberlerle ilgili olarak, 15-21 Temmuz 2019 tarihinde Polonya'da düzenlenen ‘Folk Festivali' isimli organizasyonda, ülkemizi temsil etmek adına katılan Yerköy Belediyesi Anadolu Folklor Vakfı'nın dansçı ve müzisyenlerinin organizasyon katılım süreci içerisinde yurt dışına çıkmaları için gerekli olan tüm izinler Yozgat Valiliğimizden alınmıştır.

 “FOLKLOR EKİBİMİZ EKSİKSİZ

OLARAK GERİ DÖNMÜŞTÜR”

15-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında Polonya'da düzenlenen organizasyonda ülkemizi temsil eden folklor ekibimiz yarışmada büyük bir başarı sergilemiş ve festival birincisi olarak ülkemize eksiksiz olarak tekrar geri dönmüşlerdir. Ayrıca Polonya'da düzenlenen bu festival için ilçemiz ve Yerköy Belediye Başkanlığımız adına ne Belediye Başkanı olarak şahsım, ne de kurumumuzla ilgili hiçbir kişi söz konusu grupla birlikte yurt dışına çıkmamış ve bu vakıftan Yerköy Belediyemizin hiçbir maddi talebi ve kazancı olmamıştır.

 “İLGİLİ SORUŞTURMAYLA HİÇBİR İLGİMİZ YOK”

Söz konusu olan Folklor ekibimiz ülkemize döndükten sonra Kırşehir Valiliği ve Belediyesinin birlikte düzenlemiş oldukları Ahilik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir Cacabey meydanında bir gösteri düzenlemişlerdir. Ayrıca salgın hastalığın seyrine göre Eylül ayı içerisinde ilçemizde yapmayı planladığımız festivalde de folklor ekibimiz hemşehrilerimizle buluşturulacaktır. İlgili soruşturma ve haberlerde belirtilen konuyla ilgili olarak belediyemizin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor