Yozgat'ın ilacı bizde!

Okuduğunuz haber
GÖÇ KANAYAN YARAMIZ

Aydıncık doğalgaza kavuşuyor

Anasayfa   /    Siyaset    /    Göç kanayan yaramız

Göç kanayan yaramız

İYİ Partili Yaşar Erdem Yozgat’ın sorunlarına seyirci kalan değil de çözüm üretenlerden olacaklarını söyledi

SİYASET      27 Mart 2023 - 13:20     0

Göç kanayan yaramız

İYİ Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem, göçün Yozgat’ın kanayan yarası olduğunu söyledi. 2000 yılından sonra inanılmaz bir göç dalgasının başladığını, AK Parti iktidarının da buna bir türlü çözüm üretilemediğini belirten Erdem, “Eğer insanlar kendi şehirlerinde yaşasa idi Yozgat nüfus yoğunluğu bakımından 27 büyük şehir olacaktı. Bu Ak Parti’ye en büyük desteği vermek, ülke yönetiminde söz sahibi olan isimlerin yıllardır Meclis’te bulunmasının bir şey ifade etmediğini gösteriyor. Yozgat insanı Meclis’te Bakan değil, sorunlarına bakan, çözüm üreten isimleri istiyor” dedi.

Yozgat’ın göç sorununa İYİ Parti Milletvekili aday adayı Yaşar Erdem de dikkat çekti. Göçü önlemenin yolunun üretimden geçtiğini belirten Erdem, Yozgat’ın dinamiklerinin iyi kullanıldığı takdirde bu sorunun ortadan kalkacağını savundu.

YOZGAT BUNU HAK ETMİYOR

Yozgat insanının başka illere iş bulabilmek için göç ettiğine dikkat çeken Erdem, rakamlar üzerinden AK Parti Hükümetine ve yıllardır Meclis’te bulunan önemli isimlere yüklendi. 21 yıldır ülkeyi yöneten Ak Parti’nin Yozgat’ın kanayan yarası göçe çare bulmak bir tarafa kan kaybetmesine göz yumduğunu, iş istihdam alanlarının bile isteye oluşturulmadığını savunan Erdem, onlarca üst düzey siyasetçinin de bu tabloya seyirci kalmasına bir anlam veremediğini ifade etti.

VERİLER YALAN SÖYLEMEZ

2000 yılında Yozgat nüfusunun 600 binden fazla olduğunu, ancak o tarihten sonra her yıl 10 bin’in üzerinde insanın başka illere gitmek durumunda kaldığını belirten Erdem, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ‘herkes kendi memleketinde yaşasa Türkiye'nin en kalabalık şehri hangisi olurdu?" araştırmasının sonuçları çok ilginçtir. Şu an itibariyle verdiği göç nedeniyle nüfusu 420 bin civarında. Ancak herkes kendi memleketinde yaşasa idi Yozgat Türkiye’nin en büyük 27 ili olacaktı. Bu demek oluyor ki Yozgat insanı gelişmemişlik, eğitim, sağlık ve özellikle iş bulamadığı için bu şehirden bir şekilde göç etmek durumunda kalıyor. Bu hem Merkezi hükümetin, hem de yerel yönetimlerin Yozgat özelinde beklentilerin çok altında kaldığını gösteriyor” dedi.

BİZ BAKAN DEĞİL

SORUNLARI ÇÖZEN OLACAĞIZ

AK Parti hükümetinin artık miadının dolduğunu öne süren Erdem, kendilerinin sorunlara bakmaktan başka bir şey yapamayanlardan olmayacaklarını ifade etti. Siyasi tecrübesi, yöneticilik vasıflarını Memleketi için kullanarak sorunların çözümü için çaba sarf edeceklerini belirten Erdem, listeye girme gibi bir derdinin olmadığını, çok daha yüksek yerlerde olarak istihdam sağlama noktasında memleketine katkı sunmak istediğini söyledi. Üreten toplumların her zaman için sıkıntıları bertaraf etme konusunda avantajlı olduğuna işaret eden Erdem, “Aday adaylık açıklamam sırasında şehrimizin ilerlemesi için neler yapacağımızı sıraladık. Biz boş konuşan değil icraat üreten olmak istiyoruz. Halkımız artık kimlerin neler yapabileceğini fazlasıyla test ettiğinden değişimden yana tercihini kullanacak ve bu bizim Ülkemize, şehrimize hizmet etme yolumuzu açacaktır” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor