DEVA mitingi yarın

Okuduğunuz haber
FESTİVALE DEV İSİM

Halkın Devası bizde!

Anasayfa   /    Güncel    /    Festivale dev isim

Festivale dev isim

Yozgat’ın tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenilen Yozgat Film Festivali’nin jüri başkanlığını Türk Sinemasının ünlü yönetmeni Osman Sınav üstlenecek.

GÜNCEL      12 Agustos 2022 - 18:04     0

Festivale dev isim

Tarihi ve turistik birçok zenginliğe sahip olmasına rağmen bunları tam anlamıyla tanıtamayan ve turizm pastasından payına düşeni yıllardır alamayan Yozgat’ın tanıtımına katkı sağlayacak Yozgat Film Festivali’ne dev bir jüri başkanlık yapacak. 19-21 Ekim tarihinde düzenlenecek olan Festivalde, yapımcı, yönetmen ve senarist Osman Sınav’ın jüri başkanlığını üstlenecek olması, bu büyük organizasyona olan ilginin artmasına zemin hazırlayacak.

Yozgat’ın tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenilen Yozgat Film Festivali’nin jüri başkanlığını Türk Sinemasının ünlü yönetmeni Osman Sınav üstlenecek.

YOZGAT FİLM FESTİVALİ İÇİN

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Yozgat’ın tarihi ve kültürünün tanıtılması için bu yıl ilki gerçekleştirilecek Bozok Film Festivali için hazırlıklar sürüyor. Ekim ayında 5 kategoride gerçekleştirilecek olan Festivale filmleri ve belgeselleri ile katılacak olanlara toplamda 46 bin TL ödül verilecek. Jürinin belirlenmesi, ön jürinin 12 Eylül tarihine kadar filmleri tamamlaması, yine ana jürinin belirlenmesi, gençlik jürisinin seçimlerinin tamamlanması ile devam edecek çalışmaların ardından 19 Ekim tarihinde start alacak ve 3 gün sürecek olan Festival, En iyi Ulusal Film, En İyi Ulusal Belgesel Film, Yozgat Konulu en iyi kısa film, Yozgat Konulu En İyi Belgesel Film olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilecek. Gençlik jüri ödülü de dahil olmak üzere toplamda 46 bin TL ödül dağıtılacak olan Festival Yozgat kültür ve sanat hayatına da önemli katkılar yapacak.

OSMAN SINAV JÜRİ

BAŞKANI OLACAK

Organizasyon Komitesi Festivale olan ilginin artması, dikkatlerin Yozgat’a çevrilmesi için jüri başkanlığını dev bir isimin yapmasını sağladı. Yapılan görüşmelerin ardından Türk sinemasına Deli Yürek, Yalnız Kurt, Ekmek Teknesi başta olmak üzere birçok önemli eser kazandıran, birçok ödül olan yapımcı, yönetmen ve senarist Osman Sınav Festivalin jüri başkanlığını yapacak. Böylece hem festivale olan ilginin arttırılması, hem de film dünyasının dikkatlerinin Yozgat’a çekilmesi sağlanacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor