YOSİAD ön saflarda

Okuduğunuz haber
FELAKETİN GÖRÜNMEZ MELEKLERİ!

YOSİAD'dan Kandil mesajı

Anasayfa   /    Güncel    /    Felaketin görünmez melekleri!

Felaketin görünmez melekleri!

Yüzyılın felaketi yuvaları yıkanken, geride gözüyaşlı çocuklar bırakırken, görünmez melekler yine işbaşındaydı. Depremden en fazla etkilenen çocukları unutmayan, onların psikolojik desteğe ihtiyaçları olduğu anlarda yanlarında olan görünmez Melekler, böylesine bir ortamdan onları uzak tutmak, yaşadıkları acıyı unutturmak için nerede bir çocuk var onun yanında oldular.

GÜNCEL      17 Subat 2023 - 15:31     0

Felaketin görünmez melekleri!

Gülşen İtik Kreş ve Montessori Okulu Kurucu Müdürü ve YOSİAD İl Temsilcisi Gülşen İtik, depremzede çocukların yanında olarak onların yaşadığı acıya ortak oldu.

YAŞADIĞIMIZ ACIYI

YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren İl Temsilcisi olduğu YOSİAD tarafından organize edilen yardım faaliyetlerine bizzat katılan, yurtdışında bulunan işadamları ile görüşmeler yapan ve bölgedeki ailelerin ihtiyaçlarının bölgeye ulaştırılmasına vesile olan Gülşen İtik Kreş ve Montessori Okulu Kurucu Müdürü ve YOSİAD İl Temsilcisi Gülşen İtik, bölgede sorumluluk alma konusunda da bir dakika düşünmedi. Türk Milletine başsağlığı dileyen, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır telkininde bulunan Gülşen İtik, “Acımız büyüktü ama bölgedeki insanların yaşadığı büyük felaketin etkilerinden uzaklaştırmak, ihtiyaçlarını karşılamak daha önemli bir hal almıştı. Bu nedenle depremin dördüncü günü bölgeye giderek bizzat yardım faaliyetlerine katılmak gibi her Türk insanının insani vazifesi gördüğü sorumluluğu biz de üstlendik” dedi.

DEPREM EN FAZLA ÇOCUKLARIMIZI ETKİLEDİ

Yozgat’ta düzenlenen her türlü yardım faaliyetinde başrol oynayan, yine Okulu vasıtasıyla birçok sosyal ve kültürel etkinliğe imza atan ve bu nedenle de adı ‘İyilik Meleği’ olarak anılan Gülşen İtik, mesleğinin sorumluluklarını deprem bölgesinde de gösterdi. Aldığı eğitimin kendisine verdiği öngörülerle yola çıkan ve depremin en fazla çocukları etkilediğini bilen İtik, gözüyaşlı çocukların acısını dindirmek için onlarla yakından ilgilendi. Bölgeye velilerin ve okul öğrencilerinin ve bizzat kendisinin aldığı oyuncakları götüren isimlerden biri olan ve çocukların yeniden hayata sarılmaları noktasında önemli bir sorumluluk üstlenen İtik, ailelerle de yakından ilgilenerek onlara psikolojik destek verdi. Deprem bölgesindeki görünmeyen birçok iyilik meleği arasına adını yazdıran Gülşen İtik Kreş ve Montessori Okulu Kurucu Müdürü ve YOSİAD İl Temsilcisi Gülşen İtik, bölgede gördüğü manzara karşısında metanetini güçlü tutmayı başardı.

DEVLETİMİZ DE MİLLETİMİZ DE ÇOK BÜYÜK

Türk Devletinin ve Milletinin çok büyük olduğunu, asrın felaketinde bir kez daha gördüğünü, yaşanılan bazı aksaklıklara rağmen birlik ve beraberlik adına her zaman ki olduğu gibi inanılmaz bir seferberlik ilan edildiğine işaret eden Gülşen İtik Kreş ve Montessori Okulu Kurucu Müdürü ve YOSİAD İl Temsilcisi Gülşen İtik, “Allah’ın izniyle biz bu büyük felaketin yaralarını saracak kadar büyük bir Devlet Milletiz. Dünya tarihinde yaşanmayan bir felaketin yaralarını omuz omuza vererek saracağımızdan hiç kuşku duymadım. Türk olmaktan ve bu Milletin bir neferi olmaktan bir kez daha gurur duydum. 85 milyon tek vücut olarak yaraları sarmak için ilk günden bu tarafa canhıraş bir şekilde mücadele veriyor. Biz de elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

OKULUNUN KAPILARINI

DEPREMZEDELERE AÇTI

Deprem bölgesinden gelen 10 ailenin 2-5 yaş arasındaki çocuklarının bakımını üstlenerek bu konuda da örnek teşkil eden Gülşen İtik Kreş ve Montessori Okulu Kurucu Müdürü ve YOSİAD Şube Başkanı Gülşen İtik, depremden en fazla çocukların etkilendiğini ifade etti. Bu manada üzerlerine de büyük bir sorumluluk düştüğünün bilincinde olduklarını belirten İtik, “Çocukların kayıpları çok büyük. Ebeveyn kayıpları dışında yaşadıkları yer, okul kaybı gibi. Güvenli dünya ile temas kurduğu pek çok alanda kayıp yaşadılar. Bu nedenle bu çocukların verecekleri tepkiler çok çeşitli ve basit bir ebeveyn kaybından daha fazla olacaktır. Biz hem deprem bölgesindeki hem de ilimize gelen çocuklarımıza bu manada elimizden gelen desteği göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor