Merkez İlçe Gökhan'a emanet

Okuduğunuz haber
ESNAF UMUTSUZ

Köse'den kutlama mesajı

Anasayfa   /    Güncel    /    Esnaf umutsuz

Esnaf umutsuz

Esnaf 2022 yılına girilirken de iş konusunda beklentilerine karşılık bulamayacağına inanıyor.

GÜNCEL      30 Aralik 2021 - 14:43     0

Esnaf umutsuz

Kurban Bayramı’nda vatandaşların yaşadığı sıkıntı nedeniyle ticari alanda beklenen canlılığın yaşanmadığını anlatan esnaflar, bayram sonrasında ise işlerin durma noktasına geldiğini ilettiler. Tüketicilerin kredilerle borçlu hale getirildiğini, cebinde parası olmayan vatandaşın da alışveriş yapamadığını dile getiren esnaflar, yılbaşı alışverişine de umut bağlamadıklarını belirttiler.

Kurban Bayramı’nda aradığını bulamayan esnaf, yılbaşı alışverişlerinin de çok iyi geçeceğini düşünmüyor.

YILBAŞI KÜLTÜRÜ YOK

Yozgat’ta büyük şehirlerde olduğu gibi yılbaşı kutlama kültürü bulunmadığına dikkat çeken esnaf, yılbaşı kutlamalarının lüks tüketim sayıldığını, bu nedenle de vatandaşların harcama yapmayacağına dikkat çekti. Birçok ailenin çocuklarını kıramadığı için hediye aldığını, onun haricinde yılbaşı için özel bir alışveriş yapılmadığını belirten esnaf, yılbaşı için hazırlanan çam ağacının az da olsa ilgi gördüğünü söyledi.

NAKİT DÖNGÜSÜ ÇOK AZ

Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Latif Altun, “Piyasadaki sıkıntıların temelinde ciddi manada nakit dönmemesi yatıyor. Esnaf satış yapamıyor, yaptığını da takside bağlıyor. Bunun yanısıra borçlu listesinde bulunanların taksitlerini düzenli ödememesi nedeniyle bunalıma giriyor. Memurun ve vatandaşların birçoğu da çektiği kredilerin taksitini ödemek için henüz bankadan çıkmadan parasını bırakıyor. Böyle olunca da piyasadaki daralma gittikçe artıyor” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor