3 Mayıs Milliyetçiliğin miladıdır

Okuduğunuz haber
ESNAF KAPANMAYA TEPKİLİ

Yerköy'de kuraklık tehlikesi!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Esnaf kapanmaya tepkili

Esnaf kapanmaya tepkili

Tam kapanma döneminde verilen desteklerin yetersizliği ve ve zincir marketlerdeki satışların sınırlandırılmaması tepkilerin ana kaynağını oluşturuyor

EKONOMİ      02 Mayis 2021 - 14:14     0

Esnaf kapanmaya tepkili

Salgınla mücadele kapsamında alınan, 29 Nisan-17 Mayıs arasındaki tam kapanma kararının ardından, hükümetten yeni bir destek açıklamasının yapılmamış olmasına iş dünyası ve esnaftan tepki geldi. Bunun yanı sıra tam kapanma döneminde kendileri hariç herkesin dışarıda olduğunu savunan, zincir marketlerin reyonlarındaki haksız rekabete de dikkat çeken esnaf, faturanın kendilerine kesilmesine bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

Hükümetin tam kapanma dönemi için esnafa beklenilen destekleri tam manasıyla verememiş olması ve birçok yer açıkken sadece dükkanların kapatılmasına esnaf tepki gösterdi.

DESTEK VERİLMESİ BEKLENİYOR

Korona virüs salgınının önlenmesi için tam kapanmadan başka çare kalmamasının ardından zaten son bir yıldır iş yapamayan, dükkanlarına kilit vurdukları ya da çok az kapasiteyle karşı karşıya kaldıkları için iflasın eşiğine gelen esnaf, açıklanan desteklerin de beklentilerin altında kalmasıyla ne yapacağını şaşırdı. Hazır giyimden yeme-içmeye, turizmden esnaf birliklerine kadar binlerce kurumu temsil eden sektör temsilcileri verilen desteklerin yetersiz olduğunu belirterek, gelir kaybı yaşayan küçük esnaftan kafe ve restoranlara, turizm işletmelerinden kayıt dışı çalışanlara kadar daha geniş kapsamlı desteklerin verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

BÖYLE TAM KAPANMA OLMAZ

Pandemi tedbirleri kapsamında son alınan tam kapanma kararıyla umudunu kaybeden küçük esnaf ayakta kalabilmek için çözüm yolları arıyor. Biriken kiralarını, faturaları ve çalıştırdıkları personelin maaşlarını bile ödemekte zorluk çeken ve bir ay boyunca umudunu Ramazan Bayramı’nda yapılacak alışverişe bağlayan esnaf, Ramazan alınan tam kapanma kararına tepki göstererek kararın tekrar gözden geçirilmesini talep etti. Zincir marketlerin reyonlarındaki haksız rekabete karşı çözüm üretilmediğini, bunun yanı sıra tüm kamu kurumları açıkken ve birçok kişinin dışarı çıkarken sadece kendilerinin kapatılmasına tam kapanma olarak lanse edilmesine de tepki gösteren esnaf, bu şekilde salgının önüne geçilmesinin imkansız olduğuna dikkat çekiyor.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor