Bakıcı koltuğu korudu

Okuduğunuz haber
EKMEĞE ZAM YOLDA

Sorgun çıkış arıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Ekmeğe zam yolda

Ekmeğe zam yolda

Girdi fiyatlarının her geçen gün artması yeni bir zam beklentisini gündeme getirdi.

GÜNCEL      07 Subat 2022 - 18:17     0

Ekmeğe zam yolda

Maliyetlerin sürekli artması ve gelen zamlar fırıncıları da isyan noktasına getirdi. Yaklaşık 3 ay öncesinde talepleri karşılanarak 1 750 TL olan fiyatı 2 TL’ye çıkartılan ekmeğin fiyatının yükseltilmesi için 15 Şubat’ta yapılacak olan toplantıda taleplerini gündeme getirecek olan fırıncıların beklentisi karşılık bulursa,vatandaş 200 gram ekmeği 2,5 TL’ye tüketmek zorunda kalacak. 
Fırıncılar yaklaşık 3 ay önce girdi maliyetlerini gerekçe göstererek fiyatının yükselmesini talep ettiği ekmeğe ikinci bir zam beklentilerini Komisyona ilettiler. 
FIRINCILAR MALİYETLERİ 
GEREKÇE GÖSTERİYOR
Yozgat’ta faaliyet gösteren fırıncılar maliyetlerin yüksekliğini gerekçe göstererek zam konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Fırıncıların zam isteği ve bu yönde yaptığı girişimler dur durak bilmiyor. Yaklaşık 3 ay önce yaptıkları zamla ekmeğin fiyatını 1 TL’den 2 TL’ye ekmeğin fiyatlarının yeniden zamlanması için başvuran fırıncıların talepleri bir kez daha ele alınacak. 
KOMİSYON YİNE TOPLANACAK
Fırın işletmecilerinin 2 TL’ye satılan 200 gram ekmeğe yüzde 25 zam talebini değerlendirmek için oluşturulan Komisyon 15 Şubat’ta bir kez daha bir araya gelecek. Fırıncıların taleplerini dinleyecek ve bu konudaki nihai kararını verecek Komisyon eğer yüksek maliyeti gerekçe gösteren işletme sahiplerinin bu konudaki beklentilerini haklı görürse o zaman ekmeğe yapılacak yüzde 25’lik zamla birlikte fiyat 2,5 TL’ye çıkacak ki, bu da günde sabah öğle akşam 2 olmak üzere 6 ekmek tüketen bir ailenin sadece ekmek giderini 450 milyona çıkartacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor