Yozgatspor iyi başladı

Okuduğunuz haber
EĞİTİMDE ARA BİTİYOR

Yeter ki okusunlar

Anasayfa   /    Eğitim    /    Eğitimde ara bitiyor

Eğitimde ara bitiyor

2021-2022 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi yarın start alacak. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 73 bin 329 öğrenci ile 5 bin öğretmenin ikinci dönemdeki ders maratonu 4,5 ay sürecek.

EĞİTİM      06 Subat 2022 - 17:00     0

Eğitimde ara bitiyor

Öğrenciler için sınavlarla dolu 4,5 aylık dönem için ziller yeniden çalacak

EĞİTİMDE ARA BİTİYOR

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören 73 bin 329 öğrenci için ikinci dönem heyecanı yarın start alacak. 16 gün tatil yapan öğrenci ve öğretmenler 4 aylık süreç içerisinde liselere giriş, LYS ve LGS başta olmak üzere hayatlarına yön verecek birçok sınav içinde hazırlık yapacaklar.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi bugün start alacak. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 73 bin 329 öğrenci ile 5 bin öğretmenin ikinci dönemdeki ders maratonu 4,5 ay sürecek.

ZİLLER YENİDEN ÇALACAK

Yozgat'ta ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören ve 21 Ocak tarihinde sömestr tatiline giren 73 bin öğrenci bugünden itibaren yeniden okullarına dönecek. 4,5  ay sürecek ikinci dönemde yorucu ve sınavlarla dolu bir süreci geride bırakacak olan öğrencilerin göstereceği performans, Yozgat eğitiminin yeniden bir çıkış yapması açısından da büyük önem taşıyor.

YÜZYÜZE EĞİTİM SÜREEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ikinci dönem de eğitimin aynı şekilde devam edeceğini dile getirdi. Özer "7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

MARATON HAZİRAN’DA BİTİYOR

Pandemiye rağmen yüzyüze eğitimin srdüğü eğitim kurumlarında ikinci dönem ara tatili ise 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde olacak. Son olarak yıl sonu karneleri ise 17 Haziran 2022'de alınacak. Yani 17 Haziran 2022'de okullar kapanacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor