Asrın projesi başlıyor

Okuduğunuz haber
EĞİTİM MARATONU BAŞLIYOR

Bayrak emin ellerde

Anasayfa   /    Eğitim    /    Eğitim maratonu başlıyor

Eğitim maratonu başlıyor

İlköğretim okulları, liseler ve yaygın eğitim kurumlarında yeni eğitim öğretim sezonu için ilk zil bugün çalacak. Eğitim yılı boyunca 80 bine yakın öğrenci ilk dönemi 23 Ocak 2023 Cuma günü sona erecek uzun maratonun adından 16 Haziran’da tamamlanacak bir eğitim yılında başarılı olmak için ter dökecekler.

EĞİTİM      11 Eylül 2022 - 16:32     0

Eğitim maratonu başlıyor

 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı başlıyor. Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 80 bin’e yakın öğrenci ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim yılında toplam 80 bin’e yakın öğrenciye, 5 bin 500’ün üzerinde öğretmen ders verecek. Okulların açıldığı gün öğrencilere ders ve çalışma kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek. Öğrencilerin ders ve çalışma kitapları poşetler içinde sıraların üzerinde hazır bulundurulacak.

SORUN YOK

Yozgat eğitimi 2022-2023 eğitim öğretim yılına genel olarak sorunsuz bir başlangıç yapacak. Son yapılan atamalarla öğretmen açığı büyük ölçüde giderilen Yozgat’ta okulların tamamına yakınının eksikliklerinin de giderilmesi, daha önce yaşanan sorunların da önüne geçme imkanını eğitimcilere tanıyacak.

İLK TATİL KASIM’DA

İlk ara tatili 14 Kasım ve 18 Kasım tarihleri aralığında gerçekleşecek. Yarı yıl tatili 23 Ocak’ta başlayacak ve 3 Şubat’a kadar devam edecek. Öğrenciler ikinci ara tatili 17-20 Nisan tarihleri aralığında yapacaklar. Uzun ve sınavlarla dolu olan eğitim öğretim yılı 16 Haziran 2023 günü ise sona erecek.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor