Zehir gibi operasyon 32 gözaltı

Okuduğunuz haber
DÜNYAYA ÜRETİM YAPIYOR

Kupada rakip Nevşehir

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Dünyaya üretim yapıyor

Dünyaya üretim yapıyor

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde 9,5 yıldır hizmet veren Ritim Tekstil hem üretim potansiyeli hem de ünlü firmalara yaptığı üretimlerle adından söz ettiriyor. 330 kişiyi istihdam eden, Yozgat ekonomisine büyük katkı sağlayan, sosyal haklar konusunda da işçilerini düşünen firma ünlü markaların da değişmez ismi oldu. 

EKONOMİ      04 Eylül 2022 - 16:16     0

Dünyaya üretim yapıyor

Yozgat’ın tekstilde söz sahibi olmasında Ritimteks lokomotif görevi gören firmaların başında geliyor.

TEKSTİLDE SÖZ SAHİBİ RİTİM TEKSTİL

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarında kadın ve çocuk giyim modasına yön verecek kalitede ürünler elde eden Ritimteks Tekstil, son teknoloji cihazları kullanarak, giyim ürünlerinin, dikim, kesim, boya ve paketlenme gibi işlemlerinin tamamı yapıp giyime hazır hale getirerek yurt dışında bulunan ofislerine gönderiliyor. Buradan ise Avrupa’nın tamamına dağıtılarak tüketicisine sunuluyor.

ÜNLÜ MARKALAR BURADAN ÜRETİLİYOR

Ritim Tekstil Müdürü Turan Laçin, 20 yıl önce İstanbul’da İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde hizmet veren bir firma olduğunu ve 9,5 yıldır da Yozgat’ta üretim yaptıklarını, Ritim Tekstil’in bir çok ünlü marka ile çalıştığını söyledi. Fabrikalarının özellikle dünyaca ünlü bir marka olan Zara çocuk grubunun kıyafetlerini ürettiğini vurgulayan Laçin, ‘’Zara çocuk grubunun parça boya işini yapıyoruz. Parça boya işinde dünyadaki en iyi fabrikayız. Portekiz ve İspanya’da da ofisleri  olan bir firma.  Adıyaman  Diyarbakır, Tokat, Edirne’de bize çalışan işletmeler var. Zara dışında Pink, Nekst yapıyoruz. İç piyasada LC Waikiki, De Facto firmaları ile çalışıyoruz. 330 çalışanımız ile burada bu işi yapıyoruz. Ayda 1,5 milyon üretim yapıyoruz. Bebe grubunda en fazla şipariş alan firma biziz. Yozgat’a ekonomik katkısı çok büyük. Sosyal denetimlerimiz çok fazla ve personelimiz girdiğinde sigortası başlar ve maaşları bir gün bile gecikmez” dedi.

YENİ ÜRETİM SAHASI KURULACAK

Ritim Tekstil olarak amaçlarının Yozgat’ta bu işi geliştirip daha da büyümek olduğuna vurgu yapan Laçin, ‘Tekstil çok önemli bir sektör. En fazla işçi istihdam yapılabilen bir sektör ve Yozgat’a yeni firmaların gelmesi için mücadele ediyoruz. İstanbul’da bu işi öğreten insanlar Akdağmadeni ilçesinden ve o nedenle bunun kıymetini anlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda gittikçe gelişiyoruz. Bu sektörün imajını değiştirmemiz lazım. Önce gelen firmalar bilinçli, kurumsal firmalar değildi. 13 bin 500 metrekare alanda üretim yapıyoruz. 3 bin metrekarelik üretim sahası daha kurarak istihdam sayısını arttırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

TEŞVİK TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL

Yozgat’ın teşviklerde 6’ıncı bölgeye alınması gerektiğini ancak bunun tek başına yeterli olmadığını ifade eden Laçin, firmaların ve bu firmalara yön veren insanların eğitimli ve bilinçli olmasının önemine dikkat çekti. Yozgat Organize Sanayi bölgesinin bazı eksikliklerinin bulunduğunu, özellikle yollarının yapılmasının gerekliliğini dile getiren Laçin, Bozok Organize Sanayi bölgesinin Yozgat’a değer katacağını ancak öncelikle eldeki değere sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirtti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor