Güler misin ağlar mısın?

Okuduğunuz haber
DOLANDIRILMAYA RAMAK KALA!

Bugün 23 NİSAN

Anasayfa   /    Güncel    /    Dolandırılmaya ramak kala!

Dolandırılmaya ramak kala!

Telefonda kendisini askeri personel olarak tanıtan kişilere para kaptırmak üzere olan vatandaşı, dolandırıcıların elinden askeri personel son anda kurtardı.

GÜNCEL      22 Nisan 2022 - 16:19     0

Dolandırılmaya ramak kala!

 

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarı değerlendirerek, Sorgun ilçesi Belencumafakılı köyünde yaşayan  (B.Y. isimli vatandaşı dolandırıcıların elinden son anda kurtardı. Kendilerini kendilerini askeri personel olarak tanıtan dolandırıcıların hesaplarına 70 bin TL göndermek üzere iken müdahale eden şahısın verdiği ifadenin ardından tahkikat genişletildi. 

Kendilerini kendilerini askeri personel olarak tanıtan dolandırıcıların ağına düşen şahısı Jandarma ekiplerinin sıkı takibi kurtardı.

JANDARMA İHBARI

DİKKATE ALDI

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 Nisan 2022 tarihinde 112 Acil Çağrı Merkezine (H.Y.) isimli şahısın yaptığı ihbarı dikkate aldı. (H.Y) ihbarında Sorgun ilçesi Belencumafakılı köyünde yaşayan ve yeğeni olan 33 yaşlarındaki (B.Y.)’in dolandırıcılar tarafından telefonla aranarak kendilerini Askeri Personel olarak tanıtıp (B.Y.)’in bir soygun olayına karıştığını ve kimlik bilgilerinin ellerinde olduğu ve bu olaydan kendisini kurtarmak maksadıyla 70.000 TL parayı banka hesap numarasına göndermelerini istediklerini söyledi.  (B.Y.)’nin kendisine ait altınları evden alıp gittiğini ve altınları bozdurup kendisini arayan şahıslara havale edeceği yönünde alınan bilgi üzerine harekete geçildi.

KENDİLERİNİ ASKERİ

PERSONEL OLARAK TANITTILAR

Yozgat İl Jandarma Komutanlığınca olaya derhal müdahale edilerek (B.Y.)’e telefonla ulaşılamaması üzerine devriye ekiplerince Sorgun ilçesinde altınları bozdurabileceği kuyumcu dükkânları ile banka ATM’leri kontrol edilmeye başlanılmış ve nihayetinde (B.Y.) Sorgun ilçe merkezinde bir kuyumcu dükkânında altınlarını bozdurmuş ve toplam 70.0000 TL parayı kuyumcudan dolandırıcılara ait internet banka IBAN hesap numarasına havale etmek üzereyken görülüp son anda müdahale edilerek havale yapılması önlenmiştir.

 (B.Y.) isimli şahıs ile yapılan görüşmede; 18 Nisan 2022 tarihinde telefonla aranarak kendisini askeri personel olarak tanıtan kişilerin kendisine ait kimlik bilgilerinin ellerinde olduğunu ve kuyumcu soygununa karıştığını ve bu olaydan kendisini kurtarmak için verdikleri banka hesabına 70.000 TL yatırmasını istediklerini ve çok korktuğunu bu nedenle elinde bulunan altınları kuyumcuda bozdurup havale yapacağını beyan etmiştir.

Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde dolandırıcılık olayına karışan şüpheli şahısların yakalanması için araştırmalar devam ediyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor