Doktor açığı kalmadı

Okuduğunuz haber
DOKTOR ATAMALARI İLE ÖVÜNÜLEMEZ!

Yozgatspor kaldığı yerden

Anasayfa   /    Siyaset    /    Doktor atamaları ile övünülemez!

Doktor atamaları ile övünülemez!

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’a yapılan ve başarı olarak gösterilen doktor atamalarının yetersiz olduğunu söyledi.

SİYASET      29 Aralik 2018 - 22:40     0

Doktor atamaları ile övünülemez!

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’a yapılan doktor atamalarının yetersiz olduğunu söyledi. Yozgat'ta 9 ilçede Kadın Doğum Uzmanı, 7 ilçede Çocuk Uzmanı bulunmadığını hatırlatan Keven, bunu başarı olarak gösterenleri eleştirdi. Nüfusu 418 bin, 13 ilçesi bulunan Yozgat'a 10 uzman doktor ve 4 pratisyen doktor atanması ile övünülemeyeceğini belirten Keven, şu açıklamaları yaptı:“Yozgat'ta 9 ilçede Kadın Doğum Uzmanı, 7 ilçede Çocuk Uzmanı bulunmuyor acaba buralara uzman neden atanmıyor diye sordunuz mu? Yozgat bunu hak etmiyor! Bu ayrılan bütçeyle ne doktor sorunu ne sağlık görevlisi sorunu giderilebilir.Doktor açığı had safhadayken 10 uzman doktor atanması yerel basına bir başarı gibi sunuluyor! Bütün ilçeleri köyleri Şehir Hastanesi'ne taşımak istiyorlar. Bizim verdiğimiz bilgilerle yetinmeyin gidin sorun o ilçelere kaç uzman var kaç doktora ihtiyaç var! Daha önce de basında duyurduk ama duyan yok maalesef! “Örneğin Yerköy ilçemizde ilettikleri doktor ihtiyacına baktığımızda Göz Doktoru hiç yok. Bir göz muayenesi için il merkezine gitmek zorunda bu insanlar. 50 bine yakın bir nüfusa hizmet veren Yerköy Devlet Hastanesi'nde 1 çocuk uzmanı var. Başhekimlik ile yaptığım görüşmede toplam 22 uzman doktor kadrolarının olduğu ancak 10 uzman doktorun mevcut olduğu bilgisini verdiler. Şimdi 1 Fizik Tedavi Uzmanı atanması ile övünüyorlar. Yazık  bu şehre."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor