Yozgat'a Bakan bakana!

Okuduğunuz haber
DEVLERLE YARIŞACAK!

Yozgat'ta sürpriz beklentisi

Anasayfa   /    Siyaset    /    Devlerle yarışacak!

Devlerle yarışacak!

Hemşerimiz gazeteci Hüseyin Karabulut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine talip oldu. Seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiren ve ilginç projeleri ile dikkat çeken Karabulut'a olumlu yönde tepkiler yağıyor. Ak Parti adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu gibi devlerle yarışacak olan Karabulut, kazanması güç olsa da projeleri ile zihinsel bir değişimi başlatacak fitili ateşleyecek.

SİYASET      05 Mart 2019 - 20:50     0

Devlerle yarışacak!

Hemşerimiz gazeteci Hüseyin Karabulut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine talip oldu. Seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiren ve ilginç projeleri ile dikkat çeken Karabulut'a olumlu yönde tepkiler yağıyor. Ak Parti adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu gibi devlerle yarışacak olan Karabulut, kazanması güç olsa da projeleri ile zihinsel bir değişimi başlatacak fitili ateşleyecek.

31 Mart tarihinde yapılacak olan 2019 yerel seçiminde İBB için bağımsız adaylığını açıklayan Hüseyin Karabulut, bireysel seçim kampanyalarını sürdürüyor.

HERKESE ULAŞACAĞIZ

Projeleri ile dikkat çeken ve halkla kurduğu iletişimle bağımsız bir aday olmasına rağmen devlere ciddi bir rakip olacağının sinyallerini veren Karabulut, aday olma serüvenini şöyle özetledi: “Bireysel bir karar. Artık belediye başkanlarının kendilerini ulaşılmaz hissetmeleri, benim siyasete atılma fikrim doğurdu. Eskiden belediye başkanları halk için çalışır, hizmet yapardı. Kapıları halka açıktı. Şimdi ise belediye başkanları, kendilerini ulaşılmaz olarak görüyor. Yıllar önce ben gazetecilik yaparken, Büyük İstanbul Otogarında, dönemin işletmeciliğini yapan şirketin güvenlik elemanları benim fotoğraf çekmemi engelliyordu. Ben otogarda haber amaçlı fotoğraf çekmek istediğimde “burada fotoğraf çekemezsin, burası ... Ağamın yeri” diyorlardı. O dönemde bu şekilde baskılara maruz kaldım ama yılmadan fotoğraflarımı çektim. Şimdi ki belediye başkanlarına baktığım zaman, etrafındaki insanların o günkü zihniyette olduğunu görüyorum. Belediye başkanı seçiliyor ve kendini ulaşılmaz statüsüne koyduruyor. Oysa belediye başkanları ulaşılmaz değildir. Ulaşılmalıdır, hizmet için oradadır, halk için oradadır. Adı üzerinde; yerel yönetim.  Yerel halkın sorunlarına çözüm bulmak için oradadır. Ama mevcut bir belediye başkanı, bir konuşmasında “bana oy verenlere hizmet edeceğim, onların başkanıyım” demişti. Çok yanlış bir söylemdir. Biz bir bütünüz, insanlık bir bütündür. İstanbul bir bütündür. Türkiye bir bütündür. Daha sonra ben bu görüşümü bazı dostlarımla paylaştım “Ben belediye başkan adayı olacağım, bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz?” dedim. Bu dostlarım içerisinde akademisyen, iş insanı, avukat, doktor, savcı, cami imamı olan insanlar vardı. Hemen hemen hepsi, benim yerinde bir karar aldığımı söyledi. Bizde bu şekilde yola çıkmış olduk.

UZMANLARLA ÇALIŞACAĞIZ

Bir şehrin tarihini ve güzelliğini, o bölgenin yapıları oluşturur. Bu yapılar bizim tarihimizi şekillendireceği için ciddi mimari ve estetiği olan binaların yapılmasını sağlayacağız. Mimarlar Odası ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. Öyle 100 metrekare, 200 metrekare arsalar var, haydi buna inşaat yapalım, izin verelim mantığını asla kabullenmeyeceğiz. Yeşil alanlara daha çok önem verip, arsa birleştirmelerini gerçekleştireceğiz. İnsanlığın faydasına olmayan hiçbir projeyi onaylamayacağız. Bir kere binalar estetik olacak. Çok yüksek katlı olmasa dahi, yatay binalarda estetiğe önem vereceğiz. Kentsel dönüşümü, yenileme dönüşümüne sokmayacağız. Misal sizin 4 katlı binanız var, 2 kat da kentsel dönüşümden aldınız 6 kat binanız oldu, böyle bir şey söz konusu olamayacak. Kentsel dönüşüm demek, o bölgedeki arsaların birleştirilip site şeklinde dönüştürülmesi demektir. Yandaki arsaların birleştirilmesiyle beraber daha fazla yeşil alanın ortaya çıkması demektir. Biz geldiğimiz zaman tıkış tıkış binalara değil, yaşam merkezlerine önem vereceğiz. Bunun için de işin erbabıyla çalışacağız. Yani Mimarlar Odası... Geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz ve şehrimizi yöneteceğiz.

Mevcut belediye başkanımızın yapmış olduğu uygulamaların tam tersini yapacağım. Zaman zaman halk otobüsüyle, zaman zaman metroyla yolculuk gerçekleştireceğim. Zaman zaman simidimi alıp vapurla Üsküdar’dan Beşiktaş’a geçeceğim. Halktan kopmadan, halkın adamı olarak halkın içinde olacağım. Zaten 20 yıllık gazetecilik hayatım boyunca insanların içindeydim. Herkesle iletişim halindeydim. Aynı olayı Büyükşehir Belediyesi'nde de gerçekleştireceğiz. Kapılarımızı sökeceğiz. Mevcut belediye başkanı Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını ikiye ayırdı. Halk yan taraftan giriyor, ön taraftan ise belediye başkanı ve üst düzey bürokratlar giriyor. Bu yanlış bir uygulama. Belediye başkanı halk için vardır. Halkla bütünleşmiyorsa o zaman o koltukta oturmanın bir anlamı yok. Biz gelirken koltuğumuza güç vereceğiz, koltuğumuzdan güç almayacağız. Yönetimimizi halkın istediği şekilde düzenleyip halka hizmet, Hakk’a hizmet anlayışıyla göreve geleceğiz. Biz protokol başkanlığı yapmayacağız. Hangi işi yaparsak, o işin erbabıyla o projeyi gerçekleştireceğiz.”

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor