Faturalara düzenleme gelecek!

Okuduğunuz haber
DEV PROJELER YOLDA

İlk yatırım eğitime

Anasayfa   /    Güncel    /    Dev projeler yolda

Dev projeler yolda

Yozgat Belediyesi, birbirinden vizyonlu projelerin startını havaların düzelmesinin ardından vererek, Yozgat’ı her alanda marka bir şehir yapmanın planlarını yapıyor.

GÜNCEL      08 Subat 2022 - 16:06     0

Dev projeler yolda

Yozgat Belediyesi halkın sosyal, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına etki edecek birbirinden dikkat çekici projelerini yeni iş sezonu ile birlikte hayata geçirmek için düğmeye basacak. Altyapıya el atacak, gençlerin zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerine zemin hazırlayacak Gençlik Merkezi’ni hizmete sunacak Belediye, Büyük Camii Çevresi düzenleme başta olmak üzere Millet Bahçesi, Menekşe evleri sakinlerinin ikamet edeceği TOKİ evleri gibi birbirinden vizyonlu projelerini 2023 yılında hizmete sunarak çok önemli eksiklikleri gidermiş olacak.

Yozgat Belediyesi, birbirinden vizyonlu projelerin startını havaların düzelmesinin ardından vererek, Yozgat’ı her alanda marka bir şehir yapmanın planlarını yapıyor.

DESTEK HÜKÜMETTEN

YOZGAT BELEDİYESİ’NDEN

Türkiye genelinde birçok belediye pandemi nedeniyle proje üretmek bir tarafa, mevcutları bile rafa kaldırırken Yozgat Belediyesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Yusuf Başer ve MHP Milletvekili İbrahim Ethem Sedef’ten aldığı güçle aksine gaza bastı. Mevcut projeleri bitirmek için gereken altyapıyı tesis eden ve yenileri için de kaynak üreten, ihale aşamasına getiren Belediye, artık vizyonlu projeleri Yozgat halkı ile buluşturmak için tüm imkanlarını seferber etmeye başladı.

ÖNCE ALTYAPIYA

AĞIRLIK VERİLECEK

Yozgat Belediyesi önce altyapıya ağırlık vererek, içme suyu hattı ve kanalizasyon hattını yenileyecek. Kayıp kaçak oranını en aza indirmek, aynı zamanda asbestli boruları değiştirmek için gün sayıyor. Avrupa Yatırım Bankası’ndan kredi kullanma kararını almaya hazırlanan Belediye, 206 kilometre su, 40 kilometre kanalizasyon hattı projesini hayata geçirdiği takdirde Arapseyfi ve Cemil Çiçek Barajı’dan suyu getirmek için ödediği 5 milyon lira elektrik parasını da yarı yarıya azaltarak hizmete harcamak için yeni bir bütçeyi oluşturmuş olacak. 18 ayda bitirilmesi beklenilen ancak çok yoğun bir uğraş gerektiren bu projenin tamamlanmasıyla sağlıksız su kullanımını da önlemiş olacak.

KENDİNİ AMORTİ EDECEK

BİR PROJE OLACAK

Kayıp kaçaktan dolayı Yozgat Belediyesinin çok büyük zararının önüne geçmesine vesile olacak projenin geri dönüşümü yani kendini amorti etmesi de azami olarak 10 yılı bulacak.100 yıl boyunca dışardan müdahale olmadığı zaman arıza vermeyecek sistem bir bakıma Belediyenin geleceğini de teminat altına alacak.

ELEKTRİK ÜRETİMİ

BÜYÜK KAZANÇ SAĞLAYACAK

Yozgat Belediyesi’nin en fazla önem verdiği GES kurma çalışmaları da bu iş sezonunda gerçek olacak. Hali hazırda 8 envalık bir gücün kurulum anlaşmalarını, bağlantı ve satış sözleşmelerinin her şeyini bitiren, İller Bankası’na teslim eden Belediye,  Asya Yatırım bankası ve Dünya Bankası ile görüşmelerinden de olumlu sonuçlar aldı. Mayıs ayında alt kredi sözleşmeleri imzalanacak olan güneş enerjisi üretme sisteminin Haziran Temmuz aylarında ihalesi yapılıp enerji üretmeye başlanacak. Dışardan müdahale olmadan 15 yıl enerjisini üreten sistemin bir benzeri de Çalatlı mevkiine kurulacak. Havalimanı, yeni organize sanayi bölgesinin bu bölgede olması nedeniyle mücavir alan içerisine alınacak Çalatlı bölgesinde geleceğe yönelik bir yatırım yapan Belediye, buraların da su ihtiyacını kendi elektriğini kullanarak ve asgari bir para harcayarak yapmış olacak.

YOZGAT’IN YENİ YÜZÜ

BANKALAR CADDESİ

Yeni sezonda yıkılan Belediye binasının yerine devam eden projenin devamı olarak Bankalar Caddesi’ni de rahatlatmak için düğmeye basan ve buradaki esnafı mağdur etmeden yıkımları gerçekleştiren Belediye, yeni iş sezonunda burayı da Yozgat’a yakışır bir görünüme kavuşturacak. Nisan ayında ihalesi yapılacak olan projenin de sene sonuna bitirilmesi planlanıyor.

HASTA YAKINI KONUK EVİ

Yozgat Belediyesi 80 milyon TL’lik yatırım yaparak Yozgat’a çok önemli kazanımlar sağlayacak projelerinin arasına Hasta Yakını Konuk Evi’ni de ekledi. Hastaneye gelen ancak kalacak yer bulamadığı için sıkıntılar yaşayan maddi geliri düşük vatandaşların ikamet edeceği konuk evi projesi sayesinde çok önemli bir eksikliği daha gidermiş olacak. Şehir Hastanesi karşısında yapılacak konuk evinde kalacak hasta yakınları için her türlü rahatlık ve konfor sağlanacak.

PROJELERDE HEDEF 2023

Halen devam eden Büyük Camii çevresi yenileme çalışmaları, Menekşe evleri sakinlerinin oturacağı TOKİ evleri, yine oldukça vizyonlu bir proje olarak dikkat çeken Millet Bahçesi projesi, yeni bir kent meydanı oluşturma, marka caddeler açma başta olmak üzere birçok çalışmaya imza atacak Belediye, 2023 yılını hedef seçti. Birbirinden büyük, Yozgat halkının yaşamına etki edecek, mali kazanımlar da sağlayacak bu projelerin elle tutulur gözle görülür hale gelmesi, yaşama etkisi etmesi tam manasıyla bir yıl sonra gerçek olacak.

HABER: BİLAL YEŞİLKAYA

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor