Zam fırtınası bezdirdi!

Okuduğunuz haber
DEPREMLERDE LİDERİZ!

Sporda geriye gittik!

Anasayfa   /    Güncel    /    Depremlerde lideriz!

Depremlerde lideriz!

Türkiye tüm dünyada meydana gelen ölümlü depremler sıralamasında zirvede yer aldı. Elazığ ve İzmir depremleri ile Van'daki çığ felaketinde onlarca canı kaybeden Ülkemizin canı 2020'de fazlaca yandı.

GÜNCEL      01 Ocak 2021 - 19:00     0

Depremlerde lideriz!

Türkiye deprem gerçeğiyle 2020 yılı içerisinde bir kez daha karşılaştı. Salgın, siyasi krizler, tarihi zirveler, afetler ülkemizin yakasını bırakmadı. Dünyanın salgınla imtihan olduğu yıl içerisinde Elazığ, İzmir, Malatya’da yaşanılan depremler dünyada en fazla can kaybının yaşandığı felaketler olarak kayıtlara geçti. İzmir depreminde 117, Elazığ depreminde 41 ve İran’da meydana gelen depremde Van’da 9 kişiyi kaybeden ülkemize bu alanda liderliği getirdi. Türkiye ayrıca çığ, sel gibi doğal birçok afette de yüzlerce insanını kaybettiği acılarla dolu bir yılı geride bıraktı.

Deprem kuşağında olmasına, 1999 yılında yaşanılan iki büyük depremin ardından önlemler alınmasına rağmen Türkiye 2020 yılı içerisinde yaşanılan 3 büyük depremde bu konuda yeterince yol alamadığı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti.

2020 FELAKETLER YILI OLDU

Salgınların kol gezdiği, dünyada çok büyük olumsuzlukların yaşandığı 2020 yılında Türkiye depremlerle, çığ, sel felaketi ile de yüzleşmek zorunda kaldı. Onca sıkıntının üzerine yüreğimizi yakan talihsiz olaylar Elazığ’da ki depremle başladı. 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin vurduğu Elazığ ve Malatya’da 41 kişi hayatını kaybetti. Acı haber 27 Şubat’ta İdlib’ten geldi. Suriye’nin İdlib bölgesinde bulunan TSK unsurlarına hava saldırısı düzenlendi. 45 asker ile 1 sivil şehit oldu. Van’ın Bahçesaray ilçesinde 4 Şubat’ta minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. Ancak acının daha büyüğü ise sonrasında yaşandı. Çığ altındakileri kurtarmak için bölgeye giden ekipler de çığın altında kaldı. Toplamda 42 kişi yaşamını yitirdi, 84 kişi yaralandı. Giresun’da 22 Ağustos’ta etkili olan şiddetli yağış Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere birçok yerleşim bölgesinde sele neden oldu. Aralarında askerlerin de bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetti. Bursa’nın Kestel ilçesinde meydana gelen selde ise 6 kişi yaşamını yitirdi.

TÜRKİYE CAN KAYBINDA LİDER

Ülkemizin yaşadığı acılar bunlarla sınırlı kalmadı. Şu ana kadar 105 canın yitirildiği İzmir depremi 2020 yılında açık ara en ölümcül deprem olarak kayıtlara geçti. Dünyada ölümcül depremlerde ikinci sırada ne yazık ki yine Türkiye'nin adı yazıyor. 24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki depremde de 41 kişi hayatını kaybetmişti. 23 Şubat'ta İran'da meydana gelen depremde Van'da tam 9 kişi yaşamını yitirdi. 2020 yılında tüm dünyada gerçekleşen depremler içinde en çok can kaybının yaşandığı iki deprem Türkiye'de gerçekleşti. 2020 yılında Türkiye'deki Elazığ ve İzmir depremleri sayılmazsa, dünyanın farklı ülkelerinde 6.5 üzerinde tam 20 deprem gerçekleşti. Bu depremlerin tamamında sadece 13 kişi hayatını kaybederken, bu 13 kişiden 10'u 23 Haziran'da Meksika'da meydana gelen 7.4 büyüklüğünde depremde, 1'i ise 17 Temmuz'da Papua Yeni Gine'de gerçekleşen 7.0 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirdi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor