EYT KANUNU YASALAŞTI

Okuduğunuz haber
DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ŞEHİT SAYILMALIDIR

Ahlatçı Holding Kandili kutladı

Anasayfa   /    Güncel    /    Depremde hayatını kaybedenler şehit sayılmalıdır

Depremde hayatını kaybedenler şehit sayılmalıdır

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, depremde hayatını kaybedenlerin şehitlere verilen haklardan yararlandırılması gerektiğini söyledi.

GÜNCEL      01 Mart 2023 - 18:09     0

Depremde hayatını kaybedenler şehit sayılmalıdır

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, depremde hayatını kaybedenlerin şehitlere verilen haklardan yararlandırılması gerektiğini söyledi.

İslam âlimlerine göre göçük altında kalarak ölenlerin de hükmen şehit sayıldığına dikkat çeken Taşkın, İslam dininde Allah yolunda ölenlerden başka dinimizde 7 şehitlik mertebesi bulunduğunu, bunlardan birinin de ayet ve hadislerde belirtildiği üzere enkaz altında kalarak hayatını kaybedenlerin olduğuna vurgu yaparak, bu nedenle deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın şehit sayılarak şehitlere verilen haklardan yararlandırılması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelerek 10 ilde yıkıcı etkiye sebep olan depremin ardından şehitlikle ilgili bir soruyu cevaplayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da göçük altında kalarak ölen Müslümanların hükmen şehit sayıldığını ifade ettiğini bu nedenle depremde hayatını kaybedenlerin şehit sayılması gerektiğini söyleyen Necip Taşkın, Kanun Hükmünde Kararname ile enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın şehit sayılması ve birinci derecede yakınlarının şehitlik haklarından yararlandırılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor