Dersimiz antrenörlük!

Okuduğunuz haber
DEĞİRMENCİLİK ÇEKEREK'TE HAYAT BULACAK

Korona cepleri vurdu!

Anasayfa   /    Güncel    /    Değirmencilik Çekerek'te hayat bulacak

Değirmencilik Çekerek'te hayat bulacak

Çekerek Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş Su Değirmenciliğini gelecek nesillere aktarmak için Çekerek ırmağı kenarına Değirmen yapmaya başladı.

GÜNCEL      10 Mayis 2020 - 02:22     0

Değirmencilik Çekerek'te hayat bulacak

Çekerek Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş Su Değirmenciliğini gelecek nesillere aktarmak için Çekerek ırmağına Değirmen yapmaya başladı. Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, 'Gizli Bahçemizde Irmak yatağındaki Geleneksel Su Değirmeni Projemize başladık. Çekerek Irmağı kenarında yaptığımız Kızlar Kayası Gizli Bahçe projemize Geleneksel Su Değirmeni inşa ederek bölgemizde Organik Un üreteceğiz” dedi.

Çekerek Belediyesi ilçenin adını duyurmak, ekonomik açıdan yeni bir alan açmak ve unutulmaya yüz tutan değerleri gelecek nesillere aktarmak için Çekerek ırmağına kenarına değirmen yapmaya başladı.

HEDEF TANITIMA KATKI

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Amaçlarının ilçelerine değer katmak olduğunu belirten Çakır, 'Gizli Bahçemizde Irmak yatağındaki Geleneksel Su Değirmeni projemize başladık. Ata Tohumundan ve Yerel Buğdayımızdan Organik Tam Buğday Unu üretimi yapılarak Turizm Haritamızda konumlandırdığımız ve aşama aşama yapımları devam eden ve yapılacak Lavanta Adası, Millet Bahçesi, Gizli Bahçe, Kent Müzesi, Şüheda Tepesi Türk Dünyası Ormanı, gibi birbirlerine entegre projeler için bölgemizi ziyarete gelen Turistlere ve Bölge halkımıza bir marka oluşturarak Çekerek Un'unun satışını gerçekleştirerek şehrimizi tanıtmak istiyoruz.

ORGANİK UN ÜRETİLECEK

Çekerek Irmağı kenarında yaptığımız Kızlar Kayası Gizli Bahçe projemize Geleneksel Su Değirmeni inşa ederek bölgemizde Organik Un üreteceğiz. Şuanda çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde Değirmenimizin Çarkını da montajını yaparak deneme üretimlerine başlayacağız.

Irmak Suyunun Akış hızını da hesaplayarak oluşturduğumuz değirmenimiz, bölgemizde ziyaret açısından önemli bir konum haline gelecektir.

PROJELERİMİZ BİRBİRİNE ENTEGRE

Aslında yapmış olduğumuz tüm çalışmalar aslında birbirine entegre projelerdir.

Çekerek Kuşburnu Marmelatı,Üzüm Pekmezi, Domates Salçası, Lavanta Sabunu, Lavanta Kolonyası, Lavanta Kremi, Köfte Giliği gibi oluşturacağımız markaların yanına Çekerek Un'u da eklenerek Mutfakları lezzetimizle süsleyeceğiz' dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor