Yozgat'ın yeni vekilleri

Okuduğunuz haber
CUMHUR İTTİFAKI FARK ATTI

Sedef'ten açık teşekkür!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Cumhur İttifakı fark attı

Cumhur İttifakı fark attı

Cumhur İttifakı kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Yozgat'ta açık ara önde yarışı bitirdi. Birçok ilçede Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 80'leri aşan oranda destek verilmesi, Millet İttifakı'na bir bakıma ders olarak algılandı.

SİYASET      14 Mayis 2023 - 23:33     0

Cumhur İttifakı fark attı

Yozgat il merkezi ve ilçelerinde Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’na beklenilenin çok üzerinde fark attı. Birçok ilçede Cumhur İttifakı’nın oy oranları yüzde 80’leri bile geçerken Millet İttifakı’nın hiçbir ilçede önlerde olmaması, Parti kadrolarının başarısızlığı şeklinde yorumlandı. Her ne kadar oy oranlarını yükseltseler bile Millet İttifakı’nın kesin olmayan sonuçlara göre Yozgat il genelinde yüzde 22’lerde seyretmesi, Muhafazakar yapısını bir kez daha koruduğu şeklinde algılandı.

Yozgat’ın bazı ilçelerinde Cumhur İttifakı yüzde 80’leri aşan bir oy potansiyeli yakalarken en yüksek oy önceki yıllarda olduğu gibi yüzde 86 ile Saraykent, yüzde 84 ile Kadışehri ve yüzde  79 ila Sorgun ilçelerinden geldi. İYİ Parti’nin oy oranı itibariyle tek önde olduğu ilçe olan Yenifakılı'da ise Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 58,3 oy oranı ile önde olması, Yozgat halkının Cumhurbaşkanına olan inancını ortaya koydu. Ak Parti teşkilatlarının mevcut sonuçlara göre kredisini tükettiği ve nerede yanlış yaptıklarını iyice analiz etmeleri gerektiği gerçeğini ortaya çıkartan sonuçlar eğer seçim ikinci tura kalmazsa Cumhur İttifakı’nın kesin zaferi olarak kayıtlara geçecek.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor