Borç batağı uydurmadır

Okuduğunuz haber
CEZAEVİ ESNAFI HAPSETTİ!

Yibitaş'ta üretim niye durdu?

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Cezaevi esnafı hapsetti!

Cezaevi esnafı hapsetti!

Yapımına 2016 yılının sonlarında başlanılan ve 2018 Haziran ayında bitirileceği söylenilen açık ve kapalı cezaevi inşaatını yapan firmanın girdiği ekonomik sıkıntı Yozgat esnafına ağır darbe indirdi.

EKONOMİ      16 Ocak 2019 - 16:26     0

Cezaevi esnafı hapsetti!

İktidar milletvekillerinin her ortamda Yozgat’a büyük ekonomik katkı sağlayacağını söyleyerek övündükleri açık ve kapalı cezaevi inşaatını yapan firmanın concorde çekmesi ardından atanan kayyumun da piyasaya olan borçları ödemediği iddia edildi. Özellikle küçük esnafı olumsuz vuran, ekonomik sıkıntılarla birlikte etkisi iki katına çıkan bu olumsuzluğa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere Yozgatlı siyasetçilerin çözüm üretmesi bekleniyor.

Yapımına 2016 yılının sonlarında başlanılan ve 2018 Haziran ayında bitirileceği söylenilen açık ve kapalı cezaevi inşaatını yapan firmanın girdiği ekonomik sıkıntı Yozgat esnafına ağır darbe indirdi.

ŞİRKET KONKORDATO ÇEKTİ

Son dönemlerde art arda yaşanan ekonomik gelişmeler Türkiye’deki bazı firmaları zora soktu. Yaşanan zorlukların üstesinden gelemeyen bazı firmalar konkordato ilan etti. Son 1 yılda bu aralarında Yozgat Kapalı Cezaevi inşaatını yapan Özensan Müh. A.Ş.-RG İnş. Ltd. Şti. olmak üzere sayı 13’e ulaştı. Konkordato süresi içinde şirket borçlarının bir kısmını ödemek zorunda. Bu sürede yeni borç alınamıyor. Şirket için alacaklılar herhangi bir haciz işlemi başlatamıyor.

KAYYUM BORÇLARI ÖDEMİYOR

Şirketin Konkordato çekmesinin ardından inşaatın bitirilmesi için atanan ve piyasaya olan borçları da ödemesi gereken kayyum ikinci şıkka şu ana kadar yanaşmayınca Yozgat’a ekonomik anlamda büyük katkı yapacağı sürekli lanse edilen cezaevi inşaatı yapım süresince esnafa destek yerine köstek oldu. Büyük, küçük birçok esnafa olan ve ekonomisi pamuk ipliğine bağlı bulunan Yozgat piyasaları için çok ciddi denebilecek rakamların geri dönüşünün olmaması, yaşanılan sıkıntıların etkisini iki katına çıkardı.

KEVEN GİRİŞİMDE BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven yaşanılan mağduriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a iletti. Konunun takipçisi olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın mağduriyetlerin bir an önce önlenmesi için beklenilen talimatı vereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor