Köse Kandili kutladı

Okuduğunuz haber
ÇELİK: TEMİNATIMIZ YAPTIKLARIMIZ

İttifaka destek ol!

Anasayfa   /    Güncel    /    Çelik: Teminatımız yaptıklarımız

Çelik: Teminatımız yaptıklarımız

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sinan Çelik 12 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan TSO Başkanlığı seçiminde yeniden aday olduğunu açıkladı. TSO Başkanı Sinan Çelik, geride kalan süreç içerisinde yaptıkları çalışmaları özetleyip, üyelerinden destek istedi. İstihdam üretim ve yatırım anlamında çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini, Yozgat'ın ihracatta Türkiye'nin lideri olduğunu hatırlatan Çelik, "Bizim en büyük teminatımız yaptıklarımız" diye konuştu. 

GÜNCEL      09 Ekim 2022 - 23:19     0

Çelik: Teminatımız yaptıklarımız

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sinan Çelik 12 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan TSO Başkanlığı seçiminde yeniden aday olduğunu açıkladı. TSO Başkanı Sinan Çelik, geride kalan süreç içerisinde yaptıkları çalışmaları özetleyip, üyelerinden destek istedi. İstihdam üretim ve yatırım anlamında çok önemli gelişmelerin kaydedildiğini, Yozgat'ın ihracaatta Türkiye'nin lideri olduğunu hatırlatan Çelik, "Bizim en büyük teminatımız yaptıklarımız" diye konuştu. 

Düzenlenen toplantıya; TSO Başkanı Sinan Çelik ve yönetiminin yanı sıra; Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkanı İlhami Bakıcı, Yozgat Bakkallar Esnaf Odasının yeni Başkanı Mustafa Akdemir, Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşkun ve iş insanları katıldı.
Başkan Çelik, toplantının amacını; yeni dönemde seçimlere girecek meclis üyelerini ve yeni dönemdeki hedeflerini kamuoyu ile paylaşmak olduğunu belirtti.
Çelik, “Bugünkü toplantımızın amacı yeni dönemde seçimlere girecek meclis üyesi arkadaşlarımızın basınımıza Yozgat’a tanıtılması ve yeni dönemdeki çalışma hedeflerimizi kısaca sizlere değerli basın mensuplarına bildirerek, yeni dönemde seçim ekibimizin içerisinde bulunan meclis üyelerimiz, meslek komitesi üyelerimiz ve bizleri destekleyen sahada çalışmalarımıza destek veren siz değerli iş insanlarını basın mensuplarınıza tanıtmak için bugün buradayız. Bizler yaklaşık dört yıl önce göreve geldiğimizde Yozgat’ın ekonomik alanındaki sorunları ve problemleriyle alakalı çalışmaya başladığımızda önümüzde kocaman bir problem üretemeyen, ürettiğini dışarıya satamayan, üretim kültürünün başlamadığı bir ilin sanayisini ve iş dünyasının, STK başkanı olarak göreve geldik. En başta yaptığımız çalışma elbette slaytta biraz önce izlediğimiz üyelerimize yönelik eğitim çalışmalarımız, bilgilendirme çalışmalarımız, diğer kurum ve müdürler ve amirlerle şehrin bürokratlarıyla, siyasileriyle, ziyaretler ve üyelerimizin karşılaştığı problemleri çözüm noktasında hızlandırabilmek için ilin bütün dertleriyle, ikili ilişkilerimizi her zaman sıcak ve düzgün tutmaya çalıştık. Tabi bunu yaparken yeri geldi diğer kurumlarla çatışmalar yaşadık. Yeri geldi yumuşak sert bir şekilde uyarılarımızı bildirdik. Çünkü biz göreve geldiğimizde kırk gün süren Türkiye’de Becayiş faizlerinin yüzde kırklara çıktığı bir dönemde yaklaşık 4 yıllık görev süremizin 28 ayını Kovid ve pandemi sürecinde geçirdik. Tabii bunlar bizim için hiçbir zaman bahane olmadı.”dedi.

İSTİHDAMI ARTTIRDIK
OSB’deki çalışan işçi sayısını 3 yılda 3800’e çıkardıklarını söyleyen Başkan Çelik, “Biz üreten bir ilin kriz dönemindeki Türkiye’de ve dünyadaki fırsatlardan faydalanması, yararlanması ve bu krizin fırsata çevirmesi için ne yapılması gerektiğini ekip arkadaşlarımızla birlikte düşündük. Zamanı geldi dışarıdan profesyonel destekler aldık. Ve bu desteklerin neticesinde de yaklaşık 25 yıl önce kurulan bir organize sanayi Bölgesinde 1100 çalışan olan bir organize sanayi bölgemizi 3 yıl içerisinde şükürler olsun bugün 3800 çalışana ulaştırdık. Bununla birlikte 17 Milyon Dolarlık ihracat yapan bir ilin bugün 250 Milyon Dolar’ın üzerine ihracatını çıkarttık. Bu Yozgat iş insanının Yozgat özel sektörünün bir başarısıdır. Bu başarıda elbette gerek iktidar gerek muhalefet diğer partilerimizde siyasilerimizden, basın mensuplarımızdan herkes bize destek verdi. Bu destekle birlikte biz bu yolda şu anda bizim için bir başarı değil, başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Yozgat’ta üretim yapılabilir, Yozgat sanayisi gelişebilir. Yozgat ihracat yapabilir. Bunları biz bir nebze olsun kamuoyunda yapılabilir algısını oluşturduk. Elbette ki yeni dönemde de hedeflerimiz var. İkinci organize sanayi bölgesi olarak bildiğimiz ama sıralamada bir Yerköy Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, sanayi bölgesindeki şimdi Yozgat’ta Sorgun arasında yapılacak olan bu organize sanayimizde Boğazlıyan’daki organize sanayimizde şu an Yozgat’ta sanayi bölge sayımız 4’e çıktı. Hedefimiz mevcuttaki saray bölgesindeki bulunan organize sanayi bölgemizin şu anda 68’e yakın fabrikamız faaliyette. Nasip olursa önümüzdeki yıl sonuna kadar 12 fabrikamız daha şu anda inşaat aşamasında bitme aşamasında. Onlarla birlikte organize sanayi bölgemizdeki çalışan sayımızı 10 bine ulaştırmak. Hedefimiz On bin çalışan sayısıyla saray bölgesinde bulunan organize sanayimiz ihracat rakamı olarak bugün 250 Milyon Dolarlara çıktık. Hedefimiz bir milyar dolara bu ihracatımızı çıkarabilmek. Bir şeyi asla kazanamayız ve asla büyümez. Biz ne kadar dışarıdan gerek çevre illerden gerek yurt dışına sattığımız satacağımız ürünlerin Yozgat’ta bu parayı hedeflediğimiz zaman Yozgat’taki perakende sektöründe, ihracat sektöründe herkesin kazandığını ve kazanacağını bu dönem yansımalarını görmekteyiz. Üretme kültürünü çevre illere baktığımız zaman geçmiş yıllarda atılan temellerin bugün illerde meyvelerini verdiğini görüyoruz.”diye konuştu.
GEÇMİŞTE HATALAR YAPILDI
“Yozgat’ta maalesef geçmişte yapılan hatalar ve yanlışlar bugün ilimizin diğer illerden ekonomik olarak, üretim olarak geride kalmasına sebep oluyor.” diyen Çelik, “ Yani bizim yaptığımız çalışmalar neticesinde ve bütün üyelerimizin destekleriyle bugün 3 Milyar TL ve üzerinde Yozgat belki 20-30 yılda göremeyeceği özel sektör yatırımını görüyor. Biz sanayicilerimize Yozgat’a girdikleri an buradaki bütün bürokratik işlemlerde, personelle ilgili yaşadığı problemlerde, sahada yaşadıkları bütün problemlerde gece gündüz gerek ailemizden, gerek dostlarımızdan, gerek kendi işlerimizden feragat ederek sürekli yanlarında olduk ve bütün üyelerimizde olduğu gibi, sanayicilerimizin, iş dünyamızın da her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. elbette bu 4 yılık süreç içerisinde yapılan ve yapılamayan çalışmalar mutlaka olmuştur. Bir her zaman şunu söyledik; eleştiriye her zaman açığız. Eleştiri her zaman olacak. Yapılan her eleştiride ekibimiz, yönetimimiz ve çalışma arkadaşlarımız bizi seven dostlarımız bu konuda daha ileriye taşıyabilmek için eleştirileri not ettik ve aldığımız notları ve bu eleştirileri de daha iyi hale getirebilmek için 4 yıl boyunca çalıştık. Niyetimiz Rabbimiz nasip ederse bir dahaki döneme daha güçlü bir ekiple birlikte, 4 yıl daha Yozgat’ımızın sanayicisine, tüccarına hizmet etmek, Yozgat’a hizmet etmek. Bu memlekette doğmuş, bu memlekette büyümüş bu memleketin iş dünyası içerisinde yıllarca mücadele etmiş genç bir kardeşiniz olarak inşallah nasip olurda bu bayrağı tekrar aldığımızda önümüzdeki 4 yılda memleketimizi sağlayacağımız yeni yatırımlarla memleketimizin yeni katkılarımızı inşallah hep birlikte bu ekiple başaracağımıza inanıyorum. Bugün buraya gelmeniz bizi desteklemeniz burada olmanız bize büyük bir gurur vermiştir.” ifadelerini

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor