Türk Yıldızları büyüledi

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK'TE TARİHİ GÜN

MEB'e salvo ateş!

Anasayfa   /    Güncel    /    Çekerek'te tarihi gün

Çekerek'te tarihi gün

Yozgat’ın makus talihini kıramayan ilçelerinden biri olmasına rağmen son yıllarda bu konuda çok hızlı adımlar atan, yerelden kalkınmanın en iyi örneklerinden birinin verildiği Çekerek ilçesi dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın baba ocağı olmasının da getirilerini kullanan ilçede yapılan Bilim Merkezi, Millet Bahçesi, rafting parkuru, resmi açılışı yapılmasa da Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesi ve daha birçok yatırımın hizmete sunulmasıyla, ilçenin cazibe merkezi olmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

GÜNCEL      17 Temmuz 2022 - 17:59     0

Çekerek'te tarihi gün

Yozgat’ın makus talihini kıramayan ilçelerinden biri olmasına rağmen son yıllarda bu konuda çok hızlı adımlar atan, yerelden kalkınmanın en iyi örneklerinden birinin verildiği Çekerek ilçesi dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın baba ocağı olmasının da getirilerini kullanan ilçede yapılan Bilim Merkezi, Millet Bahçesi ve resmi açılışı yapılmasa da Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesi’nin hizmete sunulmasının, ilçenin cazibe merkezi olmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Çekerek ilçesinin gelişimine, ekonomik olarak büyük kazanımlar sağlamasına yardımcı olacak birçok yatırımın açılışı yapıldı.

MİLLET BAHÇESİ VE

BİLİM MERKEZİ AÇILDI

Çekerek Belediyesi’nin son yıllarda hazırladığı projelerin hayata geçmesi için büyük destek veren . Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın baba ocağında dün tam bir şenlik havası vardı. Çekerek Doğa ve Spor Festivali kapsamında düzenlenen toplu açılış törenlerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Yozgat Valisi Ziya Polat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer,  TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer ve vatandaşlar katıldı.

ÇEKEREK’E BÜYÜK DEĞER KATACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat'ın Çekerek ilçesinde düzenlenen açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kente yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.  Yatırımların ekonomiye katkı sağlayacağını belirten Oktay, "250 dönüm arazide 250 bin adet lavanta barındıran lavanta adası, bölgede sosyal hayata, turizme ve işlenen lavanta ürünleriyle de ekonomiye katkı sağlıyor olacak inşallah. Bugün resmen başladı. İçerisinde bilim merkezi bulunan Türkiye'nin tek millet bahçesi, yeşil koridorumuzun çalışmaları da tamamlandı. Biraz önce de bilim merkezimizi gördük. Bu vesileyle millet bahçesini fiili kullanıma sunuyoruz. Buranın resmi açılışını Yozgat'a geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımız yapsın, ona bırakalım” dedi.

YERELDEN KALKINMA DESTEKLENİYOR

Oktay, bölgenin doğasına değer katan bir başka projenin Çekerek Rafting Parkuru olduğunu dile getirerek, "İç Anadolu Bölgesi'nin tek rafting parkuru olan tesis, su sporları kamp yerleşkesini, karavan ve çadır park alanlarını ve bungalov evleri de içinde barındırıyor." ifadelerini kullandı. Yerelden kalkınmanın, üretimin yanında turizm ile kültürel ve sportif projelerle de desteklendiğini dile getiren Oktay, Yozgat'ın iki taraftan üretim koridoruyla sarıldığını söyledi.

Konuşmanın ardından video konferansla Boğazlıyan OSB'nin temel atma törenini takip eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile protokol üyeleri, Çekerek Bilim Merkezi ile Yozgat'a yapılan yatırımların açılışı için kurdele kesti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor