Kritik görüşme!

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK ŞANTİYEYE DÖNECEK!

Kayseri'ye gidişler yasak

Anasayfa   /    Siyaset    /    Çekerek şantiyeye dönecek!

Çekerek şantiyeye dönecek!

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, vatandaşa verdikleri sözleri birer birer tutmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2020 yılı için müjdeleri peş peşe sıralayan ve yakında Çekerek’in şantiyeye döneceğini ifade eden Başkan Çakır: “Çekerek kalkınmada model şehir olacak. Biz başarırsak Türkiye başaracak. Bir nevi ülkemizin kalkınma modelinin temelini ilçemizde atacağız” dedi.

SİYASET      23 Nisan 2020 - 12:33     0

Çekerek şantiyeye dönecek!

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, vatandaşa verdikleri sözleri birer birer tutmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2020 yılı için müjdeleri peş peşe sıralayan ve baharla birlikte Çekerek’in şantiyeye döneceğini ifade eden Başkan Çakır: “Çekerek kalkınmada model şehir olacak. Biz başarırsak Türkiye başaracak. Bir nevi ülkemizin kalkınma modelinin temelini ilçemizde atacağız” dedi.

Çekerek Belediyesi tarafından ilçenin her anlamda kaderini değiştirecek olan Millet Bahçesi, Kent Meydanı ve Lavanta Adası başta olmak üzere birçok projeye start verilmesi ile birlikte ilçe şantiye alanına dönecek.

PROJELERE START

VERİLECEK

Çekerek ilçesinin kaderini değiştirmek için çok önemli projelere imza attıkları bir yılı geride bıraktıklarını belirten Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, müjdeleri de sıraladı. 2020 yılının Çekerek adına yatırım ve sonuç alma yılı olacağına dikkat çeken Başkan Çakır: “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyefendinin destekleriyle ilçemizde başlayan yatırım hamleleri bir nevi ülkemizin aynı alanlarda yapacağı yatırımların modeli olacak. Biz başarırsak ülke başaracak, biz kazanırsak ülke kazanacak. Üzerimizde böylede büyük bir sorumluluk var. Çekerek Baraj Havzasında üç büyük projeyi aynı anda yürütüyoruz. Lavanta Adası Millet Bahçesi ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi toplam proje bedeli 100 milyonun üzerinde bir yatırım planlaması çalışmasını paydaşlarımızla yani proje ortaklarımızla beraber yürütüyoruz. Bunlar İlçemiz adına büyük projeler ve tamamlandığında ilçemizi cazibe merkezine dönüştürecek adımlar” diye konuştu.

LAVANTA ADASI

MİLLET BAHÇESİ

Türkiye’nin 10.uncu büyük barajına sahip olmalarını avantaja dönüştürecekleri belirten Belediye Başkanı Çakır: “Bu yıl bin 500 dekarlık alana 160 bin lavanta dikimi gerçekleştirilecek. Baraj kenarında oluşturulan Lavanta Adası projesi ile arıcılık yaygınlaştırılıp, ekonomik değeri olan lavanta balı üretimi yapılacak. 2020 yılı itibarıyla Lavanta Adası, Trüf Mantarı Ormanı, Millet Bahçesi ve Ileri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projesi gibi birçok projenin temellerini atacağız. Bu zamana kadar 100 bin lavantayı toprakla buluşturduk. Mart ayının sonuna kadar 60 bin lavantanın dikimini de gerçekleştirerek bu sayıyı 160 bine çıkartacağız. 2020 yılında hayata geçireceğimiz birçok projenin yanı sıra özellikle lavanta adası projemiz, ilimizin ve ilçemizin turizm potansiyelini artıracak ve kalkınmaya katkı sağlayacak. Lavanta adası projesinin en önemli hedeflerinden birisi de, ilçemize turist çekmek ve turizmi geliştirmek. Aynı zamanda Lavantanın yağını üretip kozmetik sanayinde kullanımını sağlayacağız. Diğer taraftan arıcılık ve balcılık projemizle lavanta ile balımız marka haline gelecek. Lavanta balını tüm ülkeye tanıtacağız ve ekonomik olarak ilçemize katkı sağlayacağız" dedi.

MİLLETİMİZE SÖZ

VERDİK YAPIYORUZ

Seçim öncesinde verdikleri tüm sözleri tuttuklarını ifade eden Başkan Eyyüp Çakır; “Biz göreve talip olduğumuzda bir söz verdik ‘Çekerek üretecek, Çekerekli kazanacak’ diye. Şimdi verdiğimiz sözün peşinden koşuyoruz. Haliyle düşündüğümüz yatırımları proje maliyeti kendi öz kaynaklarımızla yapılamayacak kadar büyük olunca da bürokrasiyi aşmak zaman alıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın destekleriyle sona doğru geliyoruz. Şunun teminatını verebilirim ki; 2020 yılı Çekerek’i şantiye alanına çevireceğimiz bir yıl olacak” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor