Çamlık Otel açılışa hazır

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK KAZ'I TANITILDI

Yozgatspor altın buldu

Anasayfa   /    Güncel    /    Çekerek Kaz'ı tanıtıldı

Çekerek Kaz'ı tanıtıldı

Çekerek Belediyesi Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Geleneksel Kaz Pilavı Şenliği düzenleyerek Çekerek Kazı'nın tanıtımı yapıldı.

GÜNCEL      18 Subat 2020 - 18:22     0

Çekerek Kaz'ı tanıtıldı

Çekerek Belediyesi Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Geleneksel Kaz Pilavı Şenliği düzenleyerek Çekerek Kazı'nın tanıtımını yaptı.

Belediye Başkanı Eyyüp Çakır,  “Bölgemizin simgelerinden Çekerek Kaz'ını tanıtmak için ilçemizde bulunan Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda Kaymakamımız Sayın Mehmet Çağatay Çakal, Bozok Üniversitesi Genel Sekreteri  Prof. Dr. Uğur Kölemen, Kurum Amirleri, Akademisyen ve Öğrencilerimizle birlikte Kaz Pilavı Şenliği düzenledik.

Ekonomik değeriyle de öne çıkan kaz kültürü şehrimiz için son derece önemli ve nesilden nesile aktarılması gereken bir miras olduğu bilinmelidir. Bu bağlamda bu kültürün yok olmaması bizler için önem taşımaktadır.

Özellikle kazların kar ve buz yemesi gerekiyormuş. Onun için de biz tam döneminde Bozok Üniversitesi Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda bulunan her biri farklı memleketlerden gelen öğrencilerimize memleketimizin önemli değerlerinden ve kültürlerinden olan Kaz Kültürünü tanıtmak için Kaz Pilavı Şenliği düzenleyerek sofralarımıza misafir ettik.

Kaz yeşillik dışında hiçbir şey yemeyen,Hiçbir haşere, pislik yemeyen tamamen Çok doğal beslenen bir hayvan olup kültürümüzün nesillerimize aktarılması ve unutulmaması için tüm hemşerilerimize kesinlikle tavsiye ediyoruz”  açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor