Yozgat'ta vakalar arttı mı?

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK HAVZASINDA İLK ADIM

Çayımız demli gözümüz nemli!

Anasayfa   /    Güncel    /    Çekerek Havzasında ilk adım

Çekerek Havzasında ilk adım

“Ulusal Havza Yönetim Stratejisi” ile belirlenen 25 Ulusal Nehir Havzasından birisi olan “Yeşilırmak ve Kızılırmak Havzalarında” bulunan Çekerek Nehri  Havzası  Rehabilitasyon Projesi’nde ilk atım atılıyor. Yozgat, Çorum, Sivas ve Tokat illeri içerisinde kalan bölgede gerçekleştirilecek proje için Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Ve Tarım Örgütü (FAO)’nün temsilcileri tarafından 22-24 Temmuz tarihleri arasında toplantılar düzenlenecek.

GÜNCEL      20 Temmuz 2020 - 12:36     0

Çekerek Havzasında ilk adım

Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Fizibilite Etüdü ve Çevresel & Sosyal Değerlendirme Çalışmaları başlıyor.
“Ulusal Havza Yönetim Stratejisi” ile belirlenen 25 Ulusal Nehir Havzasından birisi olan “Yeşilırmak ve Kızılırmak Havzalarında” bulunan Çekerek Nehri  Havzası  Rehabilitasyon Projesi’nde ilk atım atılıyor.
Yozgat, Çorum, Sivas ve Tokat illeri içerisinde kalan bölgede gerçekleştirilecek proje için Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Ve Tarım Örgütü (FAO)’nün temsilcileri tarafından 22-24 Temmuz tarihleri arasında toplantılar düzenlenecek.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bizzat takip ettiği “Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi” saha inceleme çalışmaları 22 Temmuz Çarşamba günü Yozgat Valisi Ziya Polat’ı ve Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse’yi ziyaretle başlayacak.
Yozgat ve Tokat’a yapılacak inceleme ziyaretinde arazi incelemesi, projeden etkilenen taraflarla görüşülmesi, projenin geneli ve alt projeler konusunda tarafların bilgilendirilmesi, görüş ve önerilenin alınması planlanıyor. Yapılacak çalışmalar sonucunda tüm tarafların mümkün olduğunca mutabık kalması ve muhtemel şikayetlerin azaltılması hedefleniyor.
Yozgat’ta 8 ilçe (Merkez, Sorgun, Aydıncık, Çekerek, Kadışehri, Akdağmadeni, Saraykent, Çayıralan), Çorum’da 2 İlçe ( Alaca ve Ortaköy), Tokat’ta 3 ilçe (Artova, Sulusaray ve Yeşilyurt),  ve Sivas’ta 1 ilçeyi (Yıldızeli) kapsayan proje sahasında toplam 14 ilçe ve 480 köy yer alıyor. Proje sahası ise 876.551 ha bir alanı kapsıyor.
Porje nasıl hayat buldu
İlk olarak 1 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında Yozgat’ta yapılan toplantının ardından 7 Ocak 2020 tarihinde Yozgat Valiliğinde dört ilin Tarım Orman İl Müdürlükleri, Orman Bölge Müdürlükleri, DSİ Bölge Müdürlükleri ve İl Özel İdareleri tüm paydaş kurumlarının katılımıyla proje hakkında bilgilendirme yapılmıştı. 
Proje Koordinatörü Orman Genel Müdürlüğünce Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi hakkında Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’na sunum yapıldıktan sonra, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Çekerek Projesinin dışkaynaklı bir proje olması  talebi iletilmiş ilgili Bakanlığın yazışmaları çerçevesinde Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (Dünya Bankası) ile görüşmelere başlamıştı. Dünya Bankası da prensipte Çekerek Havzası'nda önerilen projeyi desteklemeye açık olacaklarını belirtilmişti. 
Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Birleşmiş Milletler (BM) Gıda Ve Tarım Örgütü (FAO) arasında varolan anlaşma çerçevesinde “Tek Taraflı Güven Fonu (UTF-Unilateral Trust Fund) Sözleşmesi yapılarak "Fizibilite Etüdü" ve "Çevresel ve Sosyal Paket" hazırlıklarına başlanılması için sözkonusu ziyaret planladı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor