Yozgatlı solist destek bekliyor

Okuduğunuz haber
ÇEKEREK'E BİYOGAZ TESİSİ

Düğünlere yasak ayarı

Anasayfa   /    Güncel    /    Çekerek'e Biyogaz Tesisi

Çekerek'e Biyogaz Tesisi

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır’ın adaylık döneminde proje çalışmalarına başladığı Biyogaz tesisi için imzalar atıldı. 5 milyon dolara mal olacak tamamlandığı zaman 150-200 kişiye istihdam sağlanmasının yanı sıra hayvansal atıkların sağlıklı biçimde bertarafını sağlayacak tesiste elektrik üretiminin yanısıra gübre üretimi yapılacağı için ekonomiye de önemli katkısı olacak.

GÜNCEL      30 Mart 2021 - 13:54     0

Çekerek'e Biyogaz Tesisi

Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır’ın adaylık döneminde proje çalışmalarına başladığı Biyogaz tesisi için imzalar atıldı. 5 milyon dolara mal olacak tamamlandığı zaman 150-200 kişiye istihdam sağlanmasının yanı sıra hayvansal atıkların sağlıklı biçimde bertarafını sağlayacak tesiste elektrik üretiminin yanısıra gübre üretimi yapılacağı için ekonomiye de önemli katkısı olacak.

Çekerek Belediyesi tarafından proje çalışmaları tamamlanan ve yapımına start verilen biyogaz tesisi için imzalar atıldı.

TESİS İÇİN İMZALAR ATILDI

Çekerek ilçesine yapılacak olan Biyogaz Tesisinin sözleşmesi, Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, Renesco Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Canberk Asarkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akkan, Belediye Meclis Üyeleri ve Şirket yetkililerinde katılımlarıyla imza altına alındı. Toplam maliyeti 5 milyon Dolar olan Projenin ilk etapta 20 kişiye akabinde Organomineral Gübre Fabrikası ve Sera alanlarının da tamamlanmasıyla 150-200 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

HAYVANSAL ATIKLAR BERTARAF EDİLECEK

EKONOMİYE GİRDİ SAĞLANACAK

Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, tesisin ilçeleri için gerekliliğini ve kazanımlarını sıraladı.  Adaylık sürecinde yaptıkları çalışmalar neticesinde, merkezi ve kırsal mahallelerimizde oluşan hayvansal atıkların bertarafı için proje çalışması yürüttüklerini belirten Başkan Çakır, şu bilgileri verdi: “Bu atıklar gelişigüzel boş alanlara dökülerek, çok büyük çevre ve sağlık sorunlarına sebep oluyordu.

Baraj etrafında yapımına başladığımız Millet Bahçesi ve Lavanta Adası Projeleri ile de Turizm Merkezi olma yolunda ilerleyen ilçemiz için bu atıkların kazanımı için en uygun yöntemin Üniversite Bitirme Projem, hayalim olan biyogaz üretim tesisi kurmak olduğu düşüncesiyle proje sürecini başlatarak, çevresel açıdan kabul edilebilir bertaraf yöntemleri ile büyük ölçekte biyokütle-enerji dönüşüm sistemi olarak dikkate alındığında, bu atıklardan elektrik enerjisi üretilmesi ve ayrıca yan ürün şeklinde ekonomik değeri olan gübre elde edilmesi mümkün olacak.

Bu maksatla 3.5 MW Biyogaz Tesisi yapmak için seferber olduk. Yaklaşık 1.5 yıldır sürdürdüğümüz çalışmanın bugün sonucuna ulaştık.Biyogaz Tesisinde Elektrik Üretmek İçin Türkiye'nin Köklü Enerji Firmalarından Renesco Enerji ile Elektrik Enerjisi Üretimi için Belediye olarak sözleşmemizi imzaladık.

İnşaallah tesislerimiz tamamlandığında Organik Tarım ve Modern Hayvancılığa da destek verilmiş olunacağından,Üretim ve İstihdam olarak şehrimize de katma değer sağlayacak ve İlçemiz Enerjinin Merkezi haline gelecektir.

YERELDE KALKINMANIN MİMARI

SAYIN FUAT OKTAY

Yerelde Kalkınma Modelinin Mimarı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Beyefendinin vizyonel destekleriyle başlattığımız projelerimiz için kendisine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyor, şehrimize hayırlı olsun diyoruz.

BÜYÜK KAZANIM SAĞLANACAK

Renesco Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Canberk Asarkaya yaptığı konuşmada  '' Milli Enerji Milli Gübre'' vizyonu ile çıktığımız bu yolda bölgesel istihdamı önemsiyor, atıkları doğaya tekrar kazandırıyor, ürettiğimiz elektrik ve gübre ile ülke ekonomimize katkı sağlıyoruz. Yaşanabilir bir çevre için geleceğe yatırım yapıyoruz. Renesco Enerji olarak yatırımlarımız hız kesmeden sürecek, Ülkemize ve Çekerek halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor