Çanakkale Türk'ün yıkılmaz Kalesi.

Okuduğunuz haber
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Çanakkale Geçilmez Vatan Bölünmez!

Anasayfa   /    Güncel    /    Çanakkale Şehitleri anıldı

Çanakkale Şehitleri anıldı

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olarak anılan ve 253 bin şehidimizin kanıyla, canıyla sulayarak bizlere armağan ettiği Çanakkale Zaferinin Şehitler Günü adı ile yapılan anma programı oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğimizin daha sağlam temeller üzerine oturtulması, tarihimize, geçmişimize ve binlerce evladımızın kanıyla suladığı Vatanımıza daha iyi sahip çıkılmasının gerekliliğinin anlaşıldığı bu günde, Şehitlerimiz rahmetle anıldı.

GÜNCEL      18 Mart 2019 - 18:15     0

Çanakkale Şehitleri anıldı

8 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, ilimizde gerçekleştirilen çeşitli programlarla kutlandı. Program, İl Özel İdaresi misafirhanesinde şehit ve gazi aileleri ile gaziler onuruna verilen kahvaltı ile başladı.

Vali Kadir Çakır, şehit aileleri ve gazilere hitaben yaptığı konuşmada, “Sizler bizim başımızın tacısınız. Allah hepinizden razı olsun. Sizin emanetiniz, bizim emanetimiz. Her zaman kapımız sizlere açık. Devletimiz, milletimiz her zaman şehidine, gazisine ve ailelerine her zaman sahip çıktı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ahirete göç etmiş gazilerimize de Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

ŞEHİTLİKTE TÖREN DÜZENLENDİ

Yozgat'ta Şehitlikte düzenlenen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından ise şehitler için saygı ataşı yapıldı. Daha sonra İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli Jandarma Teğmen İzzet Görenli günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Vali Kadir Çakır’ın Şehitlik Anı Defterini imzalamasının ardından, Kuranı Kerim okunmasıyla birlikte şehit kabirleri ziyaret edildi. Kabirlere karanfil bırakan protokol üyeleri ve şehit yakınları daha sonra şehitlerin ruhu için dua etti.

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE

PROGRAM DÜZENLENDİ

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ziyaretinin ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda, Yozgat Şehitler Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle program düzenlendi. Okunan türkü, şiir ve gösteriler, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor