Çanakkale Şehitleri anıldı

Okuduğunuz haber
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!

Yozgat için hayallerim var!

Anasayfa   /    Güncel    /    Çanakkale Geçilmez Vatan Bölünmez!

Çanakkale Geçilmez Vatan Bölünmez!

Çanakkale Ruhunun canlı tutulması için düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar hainlere bir kez daha mesaj gönderdiler.

GÜNCEL      18 Mart 2019 - 21:09     0

Çanakkale Geçilmez Vatan Bölünmez!

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olarak anılan ve 253 bin şehidimizin kanıyla, canıyla sulayarak bizlere armağan ettiği Çanakkale Zaferinin Şehitler Günü adı ile yapılan anma programı kapsamında Belediye tarafından akşam kortej düzenlendi. Binlerce kişinin ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ nidalarıyla eşlik ettiği kortejin sonunda Mehteran takımı verdiği konserle Çanakkale ruhunu yürüyüşe katılanların yüreklerine bir kez daha nakşetti.

Yozgat Belediyesi tarafından Çanakkale Şehitlerini ve Zaferi’ni anma yürüyüşü büyük bir katılımla yapıldı.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Yimpaş AVM önünden başlayan Belediye Başkanı Kazım Arslan, Belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları, vatandaş ve öğrencilerin katılımı ile yapılan yürüyüş Lise Caddesi boyunca sürdü. Ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları, dillerinde ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Vatan Sana Canım Feda’ nidaları, Çanakkale türküleri ile yürüyen kalabalık Cumhuriyet Meydanı’na girerken mehteran ekibi de birbirinden güzel tarihi marşlarla halkı coşturdu. Büyük Camii İmamı Cemal Şahiner’in yaptığı duaya eşlik ederek Şehitlerimizin ruhlarına eda eden kalabalık burada Dev Türk Bayrağı etrafında meşalelerle Ayyıldız yaparak çok güzel bir görüntü oluşturdular.

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİNİ

KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan şunları söyledi.  “Bağımsız yaşama arzusu ile yaşayan Türk ulusu tarihin her döneminde vatan topraklarını savunmak uğuruna canımı ve malını feda etmekten çekinmemiştir. Vatan evlatlarının göğüs göğüse çarpıştığı anaların ve bacıların yük taşıyarak yardım ettiği bu savaşta kahraman Türk ulusu tüm dünyaya unutulmayacak bir ders vermiştir. Çanakkale Deniz Zaferi milletimizin kahramanlığını birlik ve beraberliğini vatan sevgisini ulus olma bilincini bize ve bütün dünyaya en güzel örnekleriyle sunmuştur. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Zafer Yürüyüşü Mehteran ekibinin konseri ile son buldu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor