Hizmet İş'ten Kandil kutlaması

Okuduğunuz haber
CAFE VE RESTORANLAR AÇILMALI!

Üniversite kendini savundu!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Cafe ve Restoranlar açılmalı!

Cafe ve Restoranlar açılmalı!

TSO Başkanı Sinan Çelik, covid salgını nedeniyle kapalı olan cafe ve restoran gibi hizmet sektöründeki esnafın artık dayanacak gücünün kalmadığını belirterek Hükümetin bu konuya en kısa sürede çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

EKONOMİ      18 Subat 2021 - 14:32     0

Cafe ve Restoranlar açılmalı!

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, covid salgını sonrasında ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşayan cafe, restoran ve lokanta gibi işletmelerin artık dayanacak gücünün kalmadığını söyledi. Verilen destekler için Hükümete teşekkür eden ancak bunun da artık kanayan yaraya ilaç olmaktan uzak kaldığına değinen Çelik,  “Eğer bu işletmelerimiz kısa süre içerisinde faaliyete geçmezse bu işletmeleri tekrar kurtarmak gibi bir imkanımız kalmayacak. bu işletmelerde çalışan binlerce insanın mağdur olması işsiz kalması da kaçınılmaz olacak” dedi.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik, Covid salgını sonrası ekonomik anlamda ciddi sıkıntıya giren hizmet sektöründe faaliyet gösteren cafe,restoran ve lokanta gibi işletmelerin açılması için Hükümete çağrıda bulundu.

DAYANACAK GÜÇ KALMADI

Sağlıktan önemli bir şey olmadığına dikkat çeken ve Hükümet ile Bilim Kurulu’nun aldığı tüm kararlara saygılı olduklarını belirten TSO Başkanı Sinan Çelik, hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Verilen desteklerin de artık yetersiz kaldığını belirten Çelik, açıklamasında şu görüşlere değindi: “Covid salgını sonrası ekonomik anlamda ciddi sıkıntıya giren hizmet sektöründe faaliyet gösteren cafe,restoran ve lokanta gibi işletmelerimizin artık dayanacak gücü kalmadı.bu sürecin uzamasıyla birlikte devletimizin vermiş olduğu desteklerden dolayı hükümetimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Fakat bu desteklerinde artık yetersiz kaldığını, hizmet sektöründe çalışan faaliyet gösteren işletmelerimizin dayanacak gücünün kalmadığını biran önce gerekli covid önlemleri alınarak işletmelerimizin faaliyete geçmesi gerektiğini buradan değerli devlet büyüklerimize iletmek istiyoruz.

İŞLETMELER ÇÖKER

İŞSİZ ORDUSU ÇOĞALIR

Eğer bu işletmelerimiz kısa süre içerisinde faaliyete geçmezse bu işletmeleri tekrar kurtarmak gibi bir imkanımız kalmayacak. Bu işletmelerde çalışan binlerce insanın mağdur olması işsiz kalması da kaçınılmaz olacak. Cafe, restoran, kıraathane gibi bir çok ticari işletmelerin kapalı olmasının dışında bu tarz insanların bir araya geldiği birçok ticari işletmelerin şuanda açık olduğunu görmekteyiz. Bizim isteğimiz elbette ki Hükümetimizin ve Sağlık Bilim Kurulu’muzun aldığı kararlara saygı duyarak onların bu konuya biran önce bir çözüm getirmesini bekliyoruz. Bu konu Yozgat ekonomisi açısından ve Türkiye ekonomisi açısından çok ciddi bir önem arz etmektedir. Eğer kısa bir sürede tekrar bu işletmelerimizi faaliyete geçirip açamazsak geri dönüşü olmayacak ve toparlanması çok zor olacaktır. Buradan Yozgat’ın değerli siyasetçilerine ve bakanlarımıza tüm gerekli mercilere bunu duyurmak istiyoruz.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor