TOKİ'de teslim Eylül'de

Okuduğunuz haber
BÜYÜK ZAFER COŞKUSU

TSO Zafer Bayramı'nı kutladı

Anasayfa   /    Güncel    /    Büyük Zafer coşkusu

Büyük Zafer coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da coşkuyla kutlandı.

GÜNCEL      30 Agustos 2022 - 16:58     0

Büyük Zafer coşkusu

 

Türk insanının düşmanlarını Anadolu’dan atarak, Kurtuluş Savaşı’nı kesin bir zaferle noktaladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önemi artan Milli Bayramlarımızın en anlamlısı olan, halkın da büyük ilgi göstererek coşkuya ortak olduğu kutlamalara halk oyunları ekibi  gösterileri, İl Jandarma Komutanlığında görevli askerler ve POMEM öğrencileri bando takımı eşliğinde yaptıkları yürüyüşle renk kattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yozgat’ta da coşkuyla kutlandı.

ATA’YA SAYGI

Yurdumuzun tamamen düşman askerlerinden temizlenmesi ile sonuçlanan şanlı zafer kutlama törenleri Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı. Vilayet Makamı adına Yozgat Valisi Ziya Polat, Garnizon Komutanlığı adına Garnizon Komutanı Albay Halil Başer, Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı Celal Köse ve Cumhuriyet Başsavcılığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunmaları ile başladı. Çelenklerin Anıt’a konmasına müteakip Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına (1) dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı ile birlikte göndere Türk Bayrağı çekildi.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİLER

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene  daire müdürleri, askeri personel, polis teşkilatı ve vatandaşlar da katılarak coşkuya ortak oldular. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören sonrası Vali Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti. Halkın tören birliğinin bayramının kutlanmasının ardından kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

ZAFER DÖNÜM NOKTASI

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmada  her sayfası şan ve şerefle dolu olan Türk tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturan 30 Ağustos Zaferi'nin 100’üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanının yaşanıldığına dikkat çekildi.  Öğrencilerin okuduğu şiirlerin halk oyunları ekipleri oyunları ile törene renk katarken,  asker ve Polis Eğitim Merkezi öğrencilerinin tören geçişi sırasında coşku biraz daha arttı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin, motorize ekiplerin geçişleri de bayram coşkusunu zirveye çıkardı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları İl Özel İdaresi sosyal tesislerinde akşam saat 19.30’da verilen resepsiyonla sona erdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor