İntihar teşebbüsü önlendi

Okuduğunuz haber
BÜYÜK CAMİİ PROJESİ BİR BAŞARI HİKAYESİ!

Hem Fetöcü hem istirmarcı!

Anasayfa   /    Güncel    /    Büyük Camii Projesi Bir başarı hikayesi!

Büyük Camii Projesi Bir başarı hikayesi!

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, tarihi Büyük Camii ve çevresi düzenlemesi projesinin gerçeğe dönüşmesi, bir an önce bitirilip Yozgat’a yakışmayan görüntünün kaldırılması açısından bir başarı hikayesi yazdı.

GÜNCEL      09 Aralik 2020 - 16:35     0

Büyük Camii Projesi Bir başarı hikayesi!

Büyük Camii projesi

Bir başarı hikayesi

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, tarihi Büyük Camii ve çevresi düzenlemesi projesinin gerçeğe dönüşmesi, bir an önce bitirilip Yozgat’a yakışmayan görüntünün kaldırılması açısından bir başarı hikayesi yazdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da destekleriyle Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Yozgat ziyaretlerinde de bizzat dile getirdiği projeyi yatırım programında olmamasına rağmen 2020 yılı bütçesine dahil ettiren, projenin revizyonunu yoğun çabaları ile sağlayan Başkan Köse, acele kamulaştırma kararı çıkmasına rağmen tüm hak sahipleri ile de görüşerek gönülleri de kazandı.

Yozgat Belediyesi’nin ihale sürecini tamamlayarak ilgili firmaya yer teslimi yaptığı ve yıkım çalışmalarının kalan bölümünün, projenin tamamlanması için startın verildiği tarihi Büyük Camii ve çevresi düzenlemesi projesinin arkasında bir başarı hikayesi yatıyor.

YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Yaklaşık 3 yıldır harabe görüntüsünde bulunan alanda çalışmaların başlaması öyle kolay olmadı. Göreve geldiği günden itibaren gördüğü tablodan rahatsız olan ancak sürecin sağlıklı işlemesi için sağlıklı adımların atılmasının önemini bilen Başkan Celal Köse, Başkent Ankara’ya sık sık ziyaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la sık sık görüşen Başkan Celal Köse, programda olmamasına rağmen projeyi 2020 yılı yatırım programına alınmasına vesile oldu.

BAKANLIK GEREKEN DESTEĞİ VERDİ

9 Kasım 2019 tarihinde Yozgat’a yaptığı ziyarette birçok müjde veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyük Camii ve çevresi düzenlemesi projesine de Bakanlık olarak gereken desteği vereceklerini açıkladı. Bunun yanı sıra Başkan Köse projenin revizyon edilmesi için de büyük çaba sarf etti. Tarihi dokunun bozulmaması için girişimlerini sıklaştıran Başkanın girişimleri ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın buna müsaade etmemesi sonucu dükkan yapılmasına projede izin verilmedi. İşte bu süreçte Başkan Köse, acele kamulaştırma kararı çıkmasına rağmen hak sahiplerinin yaşadığı sıkıntıları tek tek dinleyip, yaşadıkları sıkıntıların çözülmesi için gerekenlerin yapılmasını talimatını da vererek gönülleri kazandı. Bunun yanı sıra hak sahiplerinin uzun zamandır ödenmeyen kira yardımının da ödeniyor olması, Belediyeye önemli bir prestij kazandırdı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor