Şehit Aileleri Bozok'ta

Okuduğunuz haber
BOZOK'TA AYAROĞLU KLASİĞİ

Şehit Aileleri Derneği'nde bayrak değişimi

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Bozok'ta Ayaroğlu klasiği

Bozok'ta Ayaroğlu klasiği

Bozok Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu, Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’unda yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurula tek aday olarak katılan mevcut başkan Şenol Ayaroğlu, oyların tamamını alarak güven tazeledi.

EKONOMİ      14 Temmuz 2021 - 15:28     0

Bozok'ta Ayaroğlu klasiği

Bozok Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu, Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’unda yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurula tek aday olarak katılan mevcut başkan Şenol Ayaroğlu, oyların tamamını alarak güven tazeledi.

2016 yılında kurulan ve esnafa verdiği güçle her geçen gün daha da büyüyen ve gücüne güç katan Bozok Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi’nin genel kurul toplantısı yapıldı.

AKGÜL’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Celal Köse, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, TSO Başkanı Sinan Çelik, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, Yozgatspor Kulübü Başkanı Kazım Arslan, siyasi parti ve STK temsilcileri ve üyelerinin katıldığı seçime tek liste ile giren mevcut başkan Şenol Ayaroğlu genel kurul öncesinde bir konuşma yaptı. 2016 yılında kurulan kooperatifin esnafların verdiği güçle büyüdüğüne dikkat çeken Ayaroğlu, şunları söyledi: “Değerli katılımcılar, “bir fidan toprağa düşer sonra çınar yetişir” sözüyle 2016 yılında kuruluşunu yaptığımız kooperatifimiz, bugün siz değerli esnaflarımızla beraber büyük bir aile oldu. Sizden aldığımız bu destek ve güvenle büyümeye devam ediyoruz. Kıymetli esnaf kardeşlerim, 2016 yılında kurcusu olduğumuz kooperatifin yaptığı çalışmalardan kısaca bahsetmek istiyorum. 2016 yılında 2 milyon kredi kullanıldı. 2020 yılında 70 milyon destek verildi. Esnafımıza yardımcı olduysak ne mutlu bize. Tabi ki burada desteklerin en büyük katkısı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Ayrıca esnafın abisi Sayın Abdulkadir Akgül desteklerini hiç esirgemedi. 2020 yılında hepimizin hayatına giren salgın hastalıkla beraber bir takım sıkıntılar doğmuştur. Bu sıkıntıların atlatılması için bizlerde kooperatifimiz olarak üzerimize düşeni banka şube müdürümüzle, banka personelimizle yerine getirdik. Burada yapılan desteklerden en önemlisi 25 bin TL tutarında 6 ay ödemesiz kredi imkânı sunmamız. Burada, ilimizde üyelerimize düzenli bir şekilde hizmet ettik. 2016 yılında almış olduğumuz emanetin farkındayız ve bu sorumluğun gereğini her zaman yapmaya da hazırız. Bu zamana kadar beraber yürüdüğümüz yönetim kadromuz ve siz değerli üyelerimizle yürümeye ve büyümeye devam edeceğiz inşallah. Bununla beraber her yıl yaptığımız yönetim kuruluyla beraber 1’inci ay ve 2’inci ay arası bütün esnaflarımızı tek tek gezip ziyaret etmeye devam ediyoruz.”

KÖSE:  “ESNAFA DESTEKTE REKOR KIRDILAR”

Belediye Başkanı Celal Köse de genel kurulda yaptığı konuşmada Bozok Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi’nin özellikle pandemi döneminde üstlendiği sorumluğa dikkat çekti. Esnafın rahatlaması açısından çok önemli bir misyonu üstlendiğine vurgu yapan Köse, şu görüşlere yer verdi:

“Yapılmakta olan Bozok Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin olağan kongresinin hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle de kuruluşundan bu güne kadar görev yapmış başta Şenol Ayaroğlu Başkanımız olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize şahsım ve şehrimiz adına da teşekkür ediyorum. Değerli Kardeşlerim Yozgat’ta esnaflık zor. Bizde bir esnaf çocuğuyuz sonuçta. Belki de aranızda sıkıntıya düşmemiş, uykusu bölünmemiş esnaf arkadaşımız çok azdır. Bizim gibi nüfusu az olan illerde esnaflık yapmak çok zordur. Allah’a hamdolsun ki esnafımız ayakta kalmayı başardı. Özellikle bu pandemi döneminde çok zorlu bir süreçten geçtik. Pek çok arkadaşımızın iş yerlerini kapatma noktasına geldi. Sıkıntıya düştü, çileli bir hayat başladı. Şükür ki Cumhurbaşkanımız, kıymetli, değerli büyüğümüz Recep Tayip Erdoğan Beyefendi ve Başkanımız Abdulkadir Akgül Beyefendinin Yozgat’a verdiği önemden dolayı da Yozgat’taki esnaf kardeşlerimize önce nefes kredisiyle birlikte ve arkasından da Başkanımızla da biraz önce görüştüm sadece bu Bozoktan 39 milyon TL. Yozgat Merkezde ki esnafımıza destek olarak verilmiş. Önceki hafta bir diğer kongredeydik. Orada da 100 milyon TL’ye yakın bir kredi kullandırarak bu zorlu süreci destekleriyle biraz rahatlatmış oldular. Sıkıntıda mıyız? Sıkıntıdayız. Özellikle hizmet sektörümüzde, kahvehane,  lokanta, kafe,  spor işletmeleri, kuaförler gibi meslek grupları sıkıntıya düştü. Biz bu sıkıntıyı ne kadar azaltırız, bu üzeremizdeki sosyal baskıyı, ekonomik baskıyı, kişisel baskıyı ve rahatlama noktasında, destek neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde hamdolsun belediye meclis üyesi kardeşlerimle birlikte oy birliğiyle alınan kararlarla bu pandemi döneminde iş yeri katılan, kapanma noktasına gelen esnaflarımızdan biz belediye olarak kiracılarımızdan kira almadık. Hala da almamaya devam ediyoruz. Bu süreçte tüm oda başkanlarımızla birlikte hareket ettik. Biz belediye olarak hiç kimseyi ayırmadık. Burası ayırma makamı değil sonuçta. Burası hizmet makamı. 2016 yılında kurulan genç bir kooperatif. Ayakta kalmaz denilen bir kooperatifti. 5 yılda 15 milyon TL kredi verirse çok büyük iş yapmış olurlar denilen bir kooperatifti. Allah’a hamdolsun ki şu geçtiğimiz süre içersinde 70 milyon TL kredi kullandırarak bir rekora koştular.”

Genel kurul ile ilgili olarak üyelerin bilgilendirilmesi, genel kurulu yönetmek üzere divan heyeti nin seçimi, geçmiş yılların faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunup onaylanması, tahmini bütçenin belirlenmesinin ardından yeni yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Yeni yönetim ve denetim kurulu seçimleri açık oyla gerçekleştirildi. Seçimler sonrasında tek aday olan Şenol Ayaroğlu’nun başkanlığa yeniden seçildiği genel kurul, tebriklerin kabulü ile sona erdi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor