Gökdere köyü karantinada!

Okuduğunuz haber
BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!

Gurbetten Ramazan kumanyası

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Bıçak kemiğe dayandı!

Bıçak kemiğe dayandı!

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık 1,5 aydır kapalı olan kahvehaneler, internet cafeler, berberler ve kısıtlı hizmet veren lokanta sahiplerinden artık yüksek sesle feryadı figanlar kopmaya başladı.

EKONOMİ      02 Mayis 2020 - 19:14     0

Bıçak kemiğe dayandı!

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık 1,5 aydır kapalı olan kahvehaneler, internet cafeler, berberler ve kısıtlı hizmet veren lokanta sahiplerinden artık yüksek sesle feryadı figanlar kopmaya başladı. Hükümetin aldığı tedbirlerin dertlerine tam anlamıyla çare olamadığını belirten işletme sahipleri eğer iyileştirme ya da başka önlemler devreye girmezse iflas bayrağını çekmenin çok yakın olduğunu belirttiler.

Korona virüsün yayılmasını engellemek için dükkanlarını geçici süreyle kapatan esnaf, hükümetin çok daha etkili tedbirler almaması durumunda iflas bayrağını çekmememin içten bile olmadığı ididasında bulundular.

AÇIKLANAN DESTEKLER ESNAFIN

TÜMÜNÜ KAPSAMIYOR

Hükümetin esnafa destek olmak amacıyla bir takım tedbirler almasının sıkıntıları sadece bir süre ertelediğine dikkat çeken esnaflar,  “Esnafın vergi ve SGK borçları ertelenerek, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarına esneklik getirildi. Bunun yanında Esnaf Destek Kredisi Paketi açıklandı; ancak krediden yararlanmak için vergi ve SGK borcunun olmaması şartı aranıyor. Salgın öncesinde zor durumda olan esnafın zaten böyle bir krediden yararlanma imkanı yok” diye konuştular.

BERBERLER, KAHVECİLER BEKLİYOR

Medyada yer alan kaçak berber haberlerine değinen esnaf,  “Evlerde ya da kaçak olarak depo gibi bazı yerlerde saç tıraşı yaparken yakalanan, ceza alan berberleri görüyoruz. Elbette salgın ortamında toplum sağlığını tehlikeye atan uygulamalara izin verilemez. Ancak burada görmemiz gereken bir gerçek var. Berber bu işi keyfinden yapmıyor. İş yerini kalıcı olarak kapatmak istemiyor. Daha çok günlük kazançlarla düzenini sürdürebilen esnaf kira, elektrik, doğalgaz gibi sabit giderlerini ödeyemiyor” dediler.

KREDİ KULLANAMAYANLARA

DOĞRUDAN DESTEK VERİLMELİ

Açıklanan desteklerden yararlanamayan, dükkanını kapattığı için hiçbir para akışı da olmayan esnafa en azından kira yardımı yapılması gerektiğini söyleyen ekonomistler ise “ Dükkanını kapat dediğimiz esnaf, yanında çalışan kalfası, çırağı, aileleriyle birlikte oradan geçiniyor. Zaten 1,5 aydır iş yapmamış, ödemeleri yığılmış, kredi de kullanamıyor. Dükkanını geçici olarak kapat dedik ama en azından kirasını ödeyip iş yerini açık tutabilmesi için destek sağlamamız gerekiyor” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor