'Tek Çare Saadet!

Okuduğunuz haber
BESYO'YA REKOR BAŞVURU

BAL'ın kralı Bozokspor'da

Anasayfa   /    Spor    /    BESYO'ya rekor başvuru

BESYO'ya rekor başvuru

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası 250 öğrencilik kontenjan açıklayan Yozgat Bozok Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu aldığı 3 bin 546 müracaatla Türkiye’de rekor kırdı.

SPOR      21 Agustos 2022 - 18:06     0

BESYO'ya rekor başvuru

Yozgat Bozok Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2022-2023 özel yetenek sınavına rekor bir başvuru geldi. Ücret alınmaması, öğrencilere sağlanan kolaylıklar nedeniyle Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden 3 bin 546 öğrencinin başvuru yaparak özel sınavlarda ter döktükleri özel yetenek sınavı sonucu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Antrenörlük Eğitimi İkinci Öğretim, Spor Yöneticiliği ve Spor Yöneticiliği İkinci Öğretim). Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 250 öğrenci girmeye hak kazanacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası 250 öğrencilik kontenjan açıklayan Yozgat Bozok Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu aldığı 3 bin 546 müracaatla Türkiye’de rekor kırdı.

TÜRKİYE’NİN EN FAZLA İLGİ

GÖREN YÜKSEKOKULU OLDU

Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Kapalı Spor Salonu en yoğun günlerini yaşamaya başladı. Başvuruları 1-5 Ağustos arasında alınan öğrenciler için zorlu yetenek sınavları yapıldı. BESYO özel yetenek sınavına 250 kontenjan için Türkiye’nin dört bir yanından 3 bin 546 öğrenci başvurdu. Yedi farklı istasyondan oluşan beceri koordinasyon parkur testinde yeteneklerini sergileyen öğrenciler, ilk gün olduğu gibi ikinci gün de başarılı olabilmek için ter döktü. Öğrenciler, yetenek sınavında başarılı oldukları taktirde Temel Yetenek Testi (TYT) puanı ve ortaöğretim başarı puanı da hesaplanarak Yozgat Bozok Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Eğitimi Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümlerine yerleşmeye hak kazanacak.

BESYO özel yetenek sınavını objektif, şeffaf, adaletli ve liyakatli bir şekilde yürüttüklerini söyleyen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güçlü, salonda devam eden yetenek sınavını ASKF Başkanı Hakan Bektaş’la bir süre takip etti. Öğrencilere her türlü kolaylığı sağladıklarını ve bu nedenle en fazla tercih edilen Yüksek Okul olduklarını belirten Prof. Güçlü, “Perxembe günü  özel yetenek sınavımızda binlerce adayımız ter döktü.  Bu denli yüksek başvuru içerisinden 250 öğrencimizi yetenek sınavımız sonrasında Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine kazandıracağız. Üniversitemiz bünyesine yeni katılacak öğrencilerimizle var olan potansiyelimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Rektörlük ve Genel Sekreterliğin de destekleriyle yüksekokulun öğrenciler için cazip geldiğini belirten Prof. Dr. Güçlü, “Şu anda her geçen gün Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu trendi yükselen, performansı artan bir yüksekokul olma yolunda ilerliyor. Sınavlarımızı oldukça şeffat ve adaletli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Hak eden isimleri okulumuza alacağız ve öğrencilerimiz de yaptıklarını, puanlarını anında gördükleri için kimsenin aklında bir şüphe kalmıyor” dedi.

Özel yetenek sınavına giren öğrencilerin sonuçları 23 Ağustos tarihinde açıklanacak ve Yüksek Okul ailesine yeni katılacak isimler belirlenmiş olacak.

****************************************

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor