İlk aday Demir

Okuduğunuz haber
BELEDİYEDE SÖZLEŞME SEVİNCİ

Memuru ezdiriyorlar!

Anasayfa   /    Güncel    /    Belediyede sözleşme sevinci

Belediyede sözleşme sevinci

Hizmet-İş Sendikası ile Yozgat Belediyesi YBK İnşaat Temizlik ve Ticaret Limited Şirketinde çalışan sendika üyesi işçileri kapsayan 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Yozgat Belediyesi YBK İnşaat Temizlik ve Ticaret Limited Şirketinde çalışan sendika üyesi işçilerin yüzleri güldü.

GÜNCEL      12 Agustos 2021 - 18:04     0

Belediyede sözleşme sevinci

Hizmet-İş Sendikası ile Yozgat Belediyesi YBK İnşaat Temizlik ve Ticaret Limited Şirketinde çalışan sendika üyesi işçileri kapsayan 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Yozgat Belediyesi YBK İnşaat Temizlik ve Ticaret Limited Şirketinde çalışan sendika üyesi işçilerin yüzleri güldü.

Hizmet-İş Sendikası ile Yozgat Belediyesi YBK İnşaat Temizlik ve Ticaret Limited Şirketinde arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, Şirket Müdürü Yalçın Korkmazyiğit, Yozgat Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İşyeri sendika temsilcileri ve üyeler katıldı. 

İmzalanan Toplu iş sözleşmesi ile sendika üyesi işçilerin taban yevmiyelerine sosyal haklar hariç birinci yıl birinci altı yüzde 12 ile yüzde 35, ikinci altıay yüzde 5, ikinciyıl birinci altıay yüzde 5 ikinci altıay %6 zam yapıldı.

İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Hizmet-İş Yozgat Şube başkanı Ferman Zararsız şu açıklamaları yaptı: “Yozgat Belediye başkanlığında çalışan sendikamız üyesi işçiler iyi bilsinler ki, İşçinin alın teri ve emeği üzerinde pazarlık yapmayan bir belediye başkanları var.  Biz emekçilere düşen gece gündüz, soğuk sıcak demeden daha fazla çalışıp, aldığımız her kuruşu helal ettirmek.  İşçinin alınteri ve emeği üzerinde pazarlık yapmayan Yozgat Belediye Başkanımız Celal Köseye, Belediye başkan Yardımcısı Murat Tanışm’a, Şirket Müdürü Yalçın Korkmazyiğit’e, şahsım yönetim kurulum ve tüm emekçi kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesi sendikamıza Ybk Şirketine ve tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Belediye Başkanı Celal Köse ise “ Yozgat Belediyesi YBK arasında ki toplu iş sözleşmemiz iki yılı kapsıyor Allah’a hamdolsun ki biz daha öncesinde Yozgat Belediyesi işçilerine günün şartlarına göre baya iyileştirme yapmıştık ama aynı iyileştirmeyi YBK personeli içinde yapalım istedik çünkü arasında ki maaş farkı baya vardı bizler de dedik ki eşit işe eşit ücret olsun yani hak eden hak ettiği kadarını bizden alsın istedik çünkü alın teri döküyor evini geçindiriyor çocuklarını geçindiriyor ve işine dört elle sarılsınlar istedik. Yozgat belediyemizin çalışanları ve YBK işçileri arasında ki maaş farkını tamamını ortadan kaldırdık yıllara göre de birinci yıl 5+5 ikinci yılda 5+6 olmak üzere maaşını zamlandıracağız. Ayrıca şirketimizde 55 yevmiye ikramımız vardı onu da düz hesap olsun istedik aylara böldüğümüz zaman küsuratlı çıkmasın istedik hemde işçilerimizin maaşlarında 30 ila 40 civarında bir yansıması olacak 60 yevmiyeye çıkarttık. İşçilerimiz bizlerin mesai arkadaşları aynı zamanda çalışma arkadaşlarıyız dolayısıyla eğer ortada bir başarı varsa bu hem sizlerin hem de idarecilerimiz sayesinde olacak.” diye konuştu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor