Akaryakıt zamları Meclis'te

Okuduğunuz haber
BELEDİYE DÖRT KOLDAN

Başkan İklim Zirvesinde

Anasayfa   /    Güncel    /    Belediye dört koldan

Belediye dört koldan

Yozgat Belediyesi iş sezonuna sadece yol, kaldırım yapma hedefiyle değil sosyal, kültürel, tanıtım ve Şehrin çehresini değiştirmek için de çok ciddi projeleri hayata geçirme parolası ile giriş yaptı.

GÜNCEL      31 Mart 2022 - 18:25     0

Belediye dört koldan

Yozgat Belediyesi, Bahar aylarının gelmesi ile birlikte her alanda seferberlik ilan etti. Yaklaşan Ramazan ayı için tüm hazırlıklarını yapan, Yozgat’ı tanıtmak, insanların sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşmasını sağlamak, aynı zamanda gelenekleri yaşatma amacındaki Belediye Çiğdem Şenliği ile kültürel mirasa yeni bir halka eklerken, Yozgat’ın çehresi son iki yıldır hummalı bir şekilde hazırlığı yapılan irili ufaklı birbirinden vizyonlu projelerle tamamen değişecek.

Yozgat Belediyesi iş sezonuna sadece yol, kaldırım yapma hedefiyle değil sosyal, kültürel, tanıtım ve Şehrin çehresini değiştirmek için de çok ciddi projeleri hayata geçirme parolası ile giriş yaptı.

ÇİĞDEM ŞENLİĞİ İLE

GELENEKLER YAŞATILACAK

Yozgat Belediyesi, bu yıl kültürel ve sosyal etkinliklere de büyük önem vereceğinin işaretlerini verdi. İlk olarak daha önceki yıllarda yapılan ve büyük ilgi görmesine rağmen rafa kaldırılan Çiğdem Şenliği bu yıl yeniden yapılmaya başlanacak. UNESCO’nun soyut olmayan kültürel miras listesine giren Yozgat Çiğdem Şenliği’nin bu yıl çok kapsamlı olarak gerçekleştirilmesi için hazırlıklara start verildi. İç Anadolu kültürü arasında yer alan ve özellikle Yozgat'ta yöresinde yoğun olarak görülen çiğdem pilavı geleneğini yaşatmak, genç nesillere bu adetleri aktarmak, baharın gelişini karşılamak amacıyla geniş katılımlı bir şekilde düzenlenecek Çiğdem Şenliği sayesinde Yozgat’ın tanıtımına da ciddi bir katkı sağlanmış olacak.

RAMAZAN HAZIRLIKLARI TAMAM

Yozgat Belediyesi hoşgörü ayı Ramazan ayına çok büyük önem verdiğini, muhtacı gözeteceğini bir kez daha gösterdi. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, sıkıntıların azaltılması için işadamları ve kuruluşların sıraya girdiği 11 Ayın Sultanı Ramazan dolayısıyla Yozgat Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların dolu dolu bir Ramazan ayı geçirmesi için sosyal ve kültürel birçok organizasyona da imza atacak olan Belediye’nin kuracağı iftar çadırında her gün 500 kişi sıcak yemek yiyecek. Ramazan’ın kendine has güzelliklerini vatandaşlara yaşatmak için imkanlarını en iyi şekilde kullanacak Belediye’nin organizesiyle Hayri İnal Konağı’nda Ramazan ayı boyunca yapılacak mukabele ile bayanların bu güzel atmosferi en iyi şekilde yaşamaları temin edilecek. Aşevinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan yemek hizmetleri sürecekken 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da çocuklara özel iftar programı düzenlenecek.

BOZULAN YOLLAR YAPILACAK

YENİ BİR BULVAR AÇILACAK

Yozgat Belediyesi, şehir merkezinde trafik akışını rahatlatacak yol yapım ve bakım çalışmalarına inşaat sezonu ile birlikte başlayacak. Yoğun olarak kullanılan ve çetin geçen kış mevsimiyle birlikte tuzlama ve kar küreme çalışmaları nedeniyle bozulan bazı yollarda yenileme çalışması başlayacak. Bu kapsamda şehir merkezinde ulaşımı rahatlatmak için Yurt Caddesi'nde de yol genişletme ve bağlantı yollarda çalışma gerçekleştirilecek. Temizlikte asla taviz vermeyeceğini Baharın girişiyle birlikte gösteren Belediye, iş sezonu boyunca bazı bölgelerde kaldırım yenileme çalışmaları da yapacak.

DEV PROJELERDE

AKSAMA OLMAYACAK

Belediye Başkanı Celal Köse’nin seçim beyannamesinde yer alan, kaynak bulabilmek için Başkent Ankara’yı yol ettiği dev projelerde aksama olmayacak. Şehrin görüntüsünü olduğu kadar kaderini de değiştirmesine kesin gözüyle bakılan, altyapı, İçme Suyu Şebekesi yenileme, GES, Çapanoğlu Büyük Camii projesi,  Bankalar Caddesi dönüşümü, Millet Bahçesi, Menekşe Evleri’nin yerine yapılacak olan kentsel dönüşüm, Gençlik Merkezi, parkların dönüşümü başta olmak üzere birçok proje de bu çalışma döneminde hayata geçecek. Çok yoğun bir iş sezonuna hızlı bir giriş yapan Belediye böylece, hem Şehirdeki birçok eksikliği giderecek, hem de insanlarına rahat ve huzurlu bir gelecek sunma konusunda önemli adımlar atmış olacak.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor