Kayıp çocuk bulundu

Okuduğunuz haber
BEKTAŞ'A GÜVENOYU

Yeter ki Yiğitalp yaşasın!

Anasayfa   /    Güncel    /    Bektaş'a güvenoyu

Bektaş'a güvenoyu

Yozgat ESKKK seçimli mali genel kurulunda mevcut başkan Uğur Bektaş bir kez daha güven tazeleyerek kendisine ait rekoru egale etti.

GÜNCEL      10 Temmuz 2021 - 17:52     0

Bektaş'a güvenoyu

Yozgat ESKKK seçimli mali genel kurulunda Uğur Bektaş güven tazeledi. Büyük Sinema Kültür Merkezi’nde yapılan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, MHP Milleetvekili Ethem Sedef, CHP Milletvekili Ali Keven ve kooperatif üyesi 650 esnafın katıldığı genel kurulda konuşan  (ESKKK) Başkanı Uğur Bektaş, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Yozgat ESKKK seçimli mali genel kurulunda Uğur Bektaş güven tazeledi.

GENEL KURUL YAPILDI

Genel kurul ile ilgili olarak üyelerin bilgilendirilmesi, genel kurulu yönetmek üzere divan heyeti nin seçimi, geçmiş yılların faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunup onaylanması, tahmini bütçenin belirlenmesinin ardından yeni yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Yeni yönetim ve denetim kurulu seçimleri açık oyla gerçekleştirildi. Seçimler sonrasında Uğur Bektaş, Nuri Tinel, Atilla Saygı, Murat Nefesli ve Sadık Öcal Yönetim Kurulu’nda, Osman İçme ve Bünyamin Doğan  ise denetimde görev aldılar.

HER ŞEY ESNAF İÇİN

Yozgat ESKKK Başkanı Uğur Bektaş, kooperatifin asıl sahiplerinin esnaf ve sanatkarlar olduğunu belirterek, hizmet için görev aldıklarını söyledi. Esnafın dert ve sorunlarının çözümü için gayret gösterdiklerine değinen Bektaş, “Sizlerin olduğu yerde bizler varız. Yozgat esnaf ve sanatkarlar kredi kefalat kooperatifine ve yönetimine sahip çıktınız Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Başkan Bektaş, “Bilindiği üzere 2020 yılı mart ayı itibariyle ülkemizde başlayan covid-19 salgını süreciyle birlikte hepimiz için zor bir dönem başlamıştır. Geride bıraktığımız yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde tüm kesimler salgından oldukça olumsuz etkilenmiş ancak bu olumsuz durumdan en büyük pay esnaf ve sanatkarımıza düşmüştür. Yozgat esnaf kefalet kooperatifi olarak bu zor süreçte esnaf ve sanatkarlarımıza destek olabilmek için büyük çaba sarf ettik. İş yerleri uzun süre kapalı olan esnaf ve sanatkarımızı ayakta tutabilmek için özveriyle çalışarak 100 Milyon TL (100 trilyon) kredi kullandırdık. Bizleri her zaman olduğu gibi ve özellikle bu süreçte yalnız bırakmayan sayın genel başkanım Abdulkadir Akgül bey’e teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.”dedi.

KREDİ BORÇLARINA YÖNELİK İKİ KEZ YAPILANDIRMA İMKANI SAĞLANDI

“Sayın genel başkanımın çabalarıyla kredi borçları tahsil yoluna gidilmediği gibi 2020 ve 2021’de olmak üzere iki kez yeniden yapılandırma imkanı sağlandı.” diyen Bektaş, “Bu şekilde esnaf ve sanatkarımız büyük bir gecikme faiz yükünden kurtulmuş oldu. Bu süreçte hiçbir ortağımız aleyhine herhangi bir yasal takip gerçekleştirmedik. Ayrıca vadesi gelmemiş borçlar için sayın genel başkanımın çabaları ve sayın cumhurbaşkanımızın müsaadeleriyle üç kez erteleme sağlanmıştır. Zaman içerisinde piyasa şartları nedeniyle artan faizlere rağmen daha önce yüzde 4,5 faiz oranıyla kullandırılan krediler faiz oranı artışından etkilenmeyerek aradaki faiz farkı hazine tarafından karşılanmıştır. Bu zorlu dönemde siz kıymetli ortaklarımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek kooperatifimize yakışır bir başarıya imza attık. Hiçbir ortağımızı mağdur etmeden kredi taleplerini en hızlı şekilde sonuçlandırmak için var gücümüzle çalıştık. Talep eden her ortağımıza risk gruplarına göre belirlenen kredi kullandırım üst sınırı olan ve en yüksek limit olan 225 bin TL kredi kullandırdık. Bu süreçte bizimle birlikte uyum içinde çalışan ve taleplerimize en hızlı şekilde cevap veren özveriyle çalışan başta Halk Bankası şube müdürümüz sayın İdris Dişli’ye tüm Halk Bankası personellerine şükranlarımı sunarım. Genel kurulumuzun ilimize, esnaf ve sanatkarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”şeklinde konuştu.

Seçimlere TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, MHP Milletvekili Ethem Sedef, CHP Milletvekili Ali Keven yanısıra Belediye Başkanı Celal Köse, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, Halkbank Şube Müdürü İdris Dişli, TSO Başkanı Sinan Çelik, MHP İl Başkanı Tekin Irgatoğlu, CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, Deva Partisi İl Başkanı İsmail Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Adem Kızılay, Deva Partisi Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bulut, STK Başkanları da katıldı. 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor