Ergin Gül Bayramı kutladı

Okuduğunuz haber
BAYRAM GELMİŞ NEYİME!

Müslümansan boykot et!

Anasayfa   /    Güncel    /    Bayram gelmiş neyime!

Bayram gelmiş neyime!

Türk İslam Alemi koronavirüs nedeniyle bu yıl da Ramazan Bayramı'nı buruk ama geleceğe umutlu bir şekilde bakarak kutluyor.

GÜNCEL      13 Mayis 2021 - 06:39     0

Bayram gelmiş neyime!

Türk ve İslam Alemi en hüzünlü ve en fazla sıkıntının yaşandığı ikinci Ramazan Bayramı’nı kutluyor.  Virüs belası nedeniyle bu Ramazan’da bir araya gelemeyen, iftar sofraları kuramayan, teravihlerini istediği gibi kılamayan, namazlarını evlerinde eda eden ancak birlikteliklerinden, paylaşma duygularından bir şey kaybetmeyen milyonlarca Müslüman evlerinde kalsa da Bayram coşkusunun hazzını kalplerinde, gönüllerinde yaşayacak.

İslam Alemi hiç kuşkusuz son yüzyılın en hüzünlü ikinci Ramazan Bayramı’nı idrak etmeye hazırlanırken, yine de bir ve beraber olabilmenin, aynı manevi havayı teneffüs etmenin heyecanını kaplerde hissediyor.

VİRÜS HERŞEYİ MAHVETTİ

Koronavirüs bu yıl idrak ettiğimiz Ramazan ayına da büyük darbe vurdu. Her ne kadar Müslümanlar oruçlarını tutarak, namazlarını kılarak dini görevlerini yerine getirse de 11 Ayın Sultanının manevi hazzının doyasıya yaşandığı birçok ayrıntı gerçekleşmedi. İnsanlar alışveriş yaparken, ekmek alırken, veya akşam gezmeleri yapmayı bırakarak evlerinde kalmayı kalabalık yerlere gitmemeyi tercih ettiler. Camiilerin boş kalması, teravih namazlarının idrak edilememiş olması da Ramazan ayının buruk geride kalmasına zemin hazırladı.

BAYRAM NAMAZI KILINDI

KABİRLER BOŞ KALACAK

Ramazan ayını buruk bir şekilde idrak eden İslam Alemi için Bayramın da sadece adı olacak. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınan tedbirler kapsamında bu yıl Ramazan Bayramı namazı yine virüs önlemleri altında kılındı. Tam kapanma tedbirleri nedeniyle bayram ziyaretlerine gidemeyecek, kabirlerini yalnız bırakacak ancak tüm İslam Alemi hep bir ağızdan bu zor günlerin geride kalması için Yüce Allah’a el açarak dua edecek. 

4 GÜN YASAK VAR

Koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulamaları devam ediyor. Tam kapanma nedeniyle Ramazan Bayramı’nı buruk kutlayan Türk halkı 17 Mayıs’tan itibaren salgının seyrine göre eski günlerine dönebilecek.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor