Yozgatspor'dan erken veda

Okuduğunuz haber
BAŞKAN KÖSE: "YOLUN SONU AYDINLIK"

İki takım tek yürek

Anasayfa   /    Güncel    /    Başkan Köse: "Yolun sonu aydınlık"

Başkan Köse: "Yolun sonu aydınlık"

Başkan Köse, birbirinden vizyonlu projelerin bitirilmesi ile birlikte Yozgat'ın çehresinin değişeceğini ve gelişeceğini söyledi.

GÜNCEL      15 Eylül 2022 - 19:01     0

Başkan Köse:

Yozgat Belediyesi şehrin kaderini değiştirecek, insanlarının yaşamını kolaylaştıracak, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden Yozgat’ı Anadolu’nun gözde şehirlerinden biri yapacak projelerine hız verdi. Asrın Projesi’nin temelini atan, Türkiye’nin 8’inci Bilim Merkezini Yozgat’a kazandıran, Yeni Hal ve İş Merkezi’nde ki çalışmalarına hız veren Belediye, Şehrin dört bir yanındaki çalışmalarını da bitirdiği zaman Yozgat her yönüyle kendi kendine yeten bir şehir olacak.

Yozgat’a vizyon ve değer katacak onca proje için şehrin dört bir yanında yoğun bir çalışma yürüten Yozgat Belediyesi, hedef büyüttü.

ASRIN PROJESİ BAŞLADI

Yozgat Belediyesi tarihinin en büyük ve en maliyetli projesi olan büyük altyapı çalışmalarına startı verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat insanının yıllardır asbestli borulardan su içtiğini hatırlatarak, “Proje 206 kilometre su, 40 kilometre kanalizasyon hattını kapsıyor. Yaklaşık maliyeti 300 milyon TL’yi bulan proje Avrupa Bankası’ndan kullanılan kredi ile tamamlanacak. Oldukça riskli bir çalışma ama biz insanlarımızın sağlığını düşünerek elimizi değil, başımızı taşın altına koyduk. Arapseyfi ve Cemil Çiçek Barajı’ndan suyu getirmek için ödediği 5 milyon lira elektrik parasını da yarı yarıya azaltarak hizmete harcamak için yeni bir bütçeyi oluşturmuş olacağız. 15 ayda bitirilmesi beklenilen ancak çok yoğun bir uğraş gerektiren bu projenin tamamlanmasıyla sağlıksız su kullanımını da önlemiş olacağız.  Kayıp kaçaktan dolayı Yozgat Belediyesinin çok büyük zararının önüne geçmesine vesile olacak projenin geri dönüşümü yani kendini amorti etmesi de azami olarak 10 yılı bulacak. 100 yıl boyunca dışarıdan müdahale olmadığı zaman arıza vermeyecek sistem bir bakıma Belediyenin geleceğini de teminat altına alacak” dedi.

YENİ HAL VE İŞ MERKEZİ

Bankalar Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezi 2. Etap yapım projesinde yapım çalışmalarına başlanıldığını vurgulayan Köse, Projenin tamamlanması ile birlikte Yozgat’a sosyal, ekonomik açıdan katma değer sağlayacak bir yeni ticari yaşam merkezi sunacaklarını ifade etti.
Proje ile 3 bin 472 metrekare alan üzerine 43 işyeri ve 15 büro inşa edileceğini vurgulayan Köse, “ Büyük Cami Çevre Düzenlemesi ile entegre bir şekilde hayata geçirilecek. Projemiz hayata geçtiğinde yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip zemin artı 2 kattan oluşan şehrimize yakışır bir kompleks ortaya çıkacak. Yeni Hal İş ve Yaşam Merkezimiz, bir yandan şehrin ticaretine katkıda bulunurken diğer yandan sosyal donatıları ile hemşerilerimizin yaşam merkezi haline gelecek. Şuan yeni hal ve iş merkezi projemizin temel kazı hafriyat çalışmaları yapılıyor. Buraya yapılacak modern ve estetik mimarisiyle göz dolduracak projemiz, aynı zamanda şehrimize katma değer sağlayacak.

BÜYÜK CAMİİ PROJESİ HIZ KAZANDI

Projelerin tamamlanmasıyla Yozgat’ın daha yaşanılır bir kent haline dönüşeceğini söyleyen Başkan Köse, “Çapanoğlu Büyük Cami Projemiz başta olmak üzere bölgede bulunan Eski Hal Binası İş Merkezi projeleri tamamlandığında şehrimizin ticari ve ekonomik gelişmesine de büyük katkı sağlanmış olacak. Menekşe evlerinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor. Yine 4 adet yapım aşamasında konaklarımızı tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yollarımız alternatif yollar caddeler açtık.Çok amaçlı olarak kullanılabilecek bir ‘kültür evi’ olarak düşündüğümüz konaklarda, mahalle sakinlerimiz, düğünü, nişanını yapabilecek, mevlidini okutabilecek. Daha farklı sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunabilecek. Gençlerimiz ve öğrencilerimize okuma salonu, kütüphane planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu okuma salonları ve kütüphaneden istedikleri gibi yararlanabilecekler. Aynı zamanda mevcut parkların bakım ve onarımının yanı sıra yeni parklarla Yozgat’ımıza yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

BİLİM MERKEZİ KURULUYOR

Türkiye’de ki 8’inci Bilim Merkezi’ni Yozgat’a kazandırmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Köse ” Allaha hamdolsun Türkiyede 8’incisi olan bilim merkezini sayın valimizin himayesinde değerli büyüklerim izinde desteğiyle Yozgat’ta yapacağız. Bilim merkezinin şehrimizde de olması gerektiğini düşündük sayın valimiz geldiği günden beri bilim merkezinin şehrimizde olması gerektiğini bize de ifade ettiler. Öğrencilerimiz gençlerimiz ,yaşlılarımız yani yediden yetmiş yediye herkesin gelip orada bir şeyler öğrenebileceği bir merkez dolayısıyla biz burada çocuklarımızın bilimden ve ilimden daha fazla yaralanmasını önceledik şimdiden evlatlarımıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Köse, vizyoner projelerinin tamamlanması ile birlikte Yozgat’ın her yönden gelişip, insanlarının rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamını sürdüreceği bir şehir olacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor