Engelliler göz ardı edilemez!

Okuduğunuz haber
BAŞBUĞ'UN EMANETİNİN BEKÇİLERİYİZ!

Listeler şekilleniyor!

Anasayfa   /    Siyaset    /    Başbuğ'un emanetinin bekçileriyiz!

Başbuğ'un emanetinin bekçileriyiz!

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Tekin Irgatoğlu, Türk Dünyasının son Başbuğ’u, Milliyetçi Hareket Partisi’nin merhum Genel Başkanı, Ülkücü Hareketin kurucusu ve lideri Alparslan Türkeş’i ebediyete göçünün 26'ıncı yılında rahmetle andı.

SİYASET      05 Nisan 2023 - 16:13     0

Başbuğ'un emanetinin bekçileriyiz!

Başbuğ büyük liderdi

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Tekin Irgatoğlu, Türk Dünyasının son Başbuğ’u, Milliyetçi Hareket Partisi’nin merhum Genel Başkanı, Ülkücü Hareketin kurucusu ve lideri Alparslan Türkeş’i ebediyete göçünün 26'ıncı yılında rahmetle andı.

 

Başbuğ büyük liderdi

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Tekin Irgatoğlu, Türk Dünyasının son Başbuğ’u, Milliyetçi Hareket Partisi’nin merhum Genel Başkanı, Ülkücü Hareketin kurucusu ve lideri Alparslan Türkeş’i ebediyete göçünün 23’üncü yılında rahmetle andı. Irgatoğlu, “Aradan geçen 26 yıla rağmen hala bir sancak gibi ufkumuzun ve yüreğimizin zirvelerinde dalgalanmakta; aziz emanetleriyle ve bizlere miras bıraktığı fikirleriyle pusulamız olmaya devam etmektedir” dedi.

4 Nisan 1997 yılında vefat ederek Türk Milliyetçilerini yasa boğan Milliyetçi Hareket Partisi’nin merhum Genel Başkanı, Ülkücü Hareketin kurucusu ve lideri Alparslan Türkeş rahmetle anılıyor.

YOKLUĞU ARANIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Tekin Irgatoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in rahmet-i rahmana kavuşmasının 26. yılındayız. Aradan geçen 26 yıla rağmen hala bir sancak gibi ufkumuzun ve yüreğimizin zirvelerinde dalgalanmakta; aziz emanetleriyle ve bizlere miras bıraktığı fikirleriyle pusulamız olmaya devam etmektedir.

Rahmetli Başbuğumuz büyük bir mücadele, engin bir gönül ve ülkü insanıydı. Taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak ettiği üzere, hayatını mukaddes davasına adamış, ruhunu Türk-İslam ülküsünün başarısına vakfetmişti. Merhum Türkeş Bey mücadeleci bir ruh, inanmış bir kalp, milletine sevdalı bir yürek, Tarihine sadık bir şuur, zorluklara eğilmeyen bir cesaret, yılmayan ve teslim olmayan bir iradedir.

Bu az bulunur özellikler, onu yaşadığı çağın önemli devlet ve siyaset adamlarından birisi haline doğal olarak yükseltmiştir.

Onu ve eserlerini anlamanın en doğru yolu, fikirlerini, aksiyonunu ve metodunu, verdiği mücadelenin imkân ve şartlarını dönemine göre yorumlamaktan geçmektedir.

Başbuğumuz, milliyetçiliği dışlayan ve tehlikeli gören düşüncelerin rağbet bulduğu bir dönemde, Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapan gönül, fikir ve eylem adamıdır. Yaşadığımız siyasal gelişmelerin onu hep haklı çıkartmış olması, hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizleri daha da inandırmış, gücümüze güç katmış ve davamıza inancımızı güçlendirmiştir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş, gençlik yıllarından itibaren gönül verdiği Türklük yolunda, karşısına çıkarılan engellere rağmen, asla yılgınlığa ve umutsuzluğa kapılmamıştır. Büyük adamlara has yüksek bir karakter göstererek, gerçek bir liderin bütün hasletlerini yeri ve sırası geldiğinde birer birer ortaya koymuştur.

Hayatı boyunca yalnız kalmaktan hiçbir zaman korkmamıştır, onun en büyük kaygısı ülküsüz ve hedefsiz kalmak olmuştur. Bu karakter yüksekliği, onun hiçbir zaman yalnız kalmasına da müsaade etmemiş, etrafına toplanarak kendisine inanan ülküdaşları ile her zorluğun altından kalkmasını bilmiştir.

Bizlerde Onun gösterdiği ve aşıladığı ülkücü şuurla hareket edecek ve Başbuğumuzun emanetine ömür boyu sahip çıkmak gayreti içerisinde olacağız.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e, aziz dava şehitlerimize ve bugün hayatta olmayan ülkücü büyüklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor