Çiftçi fiyat bekliyor!

Okuduğunuz haber
AYDINCIK’IN GÖZDESİ: AMETİST

Eğitimde sorunlar çözülmeli

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Aydıncık’ın gözdesi: Ametist

Aydıncık’ın gözdesi: Ametist

Aydıncık ilçesinde çıkartılan renkli taşlar maharetli kadınlar tarafından işlenerek süs eşyalarına dönüşüyor

EKONOMİ      07 Eylül 2021 - 16:40     0

Aydıncık’ın gözdesi: Ametist

Aydıncık ilçesinde çıkartılan ve Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurs sonrasında ekonomiye kazandırılan Ametist taşının ünlü yatak firmaları tarafından da kullanılması ilçeye yeni bir umut kapısı daha açtı. Tarihin bilinen en değerli taşlarından birisi olan, göz kamaştırıcı rengi ve büyüleyici etkisiyle geçmişten günümüze pek çok uygarlığın günlük hayatta vazgeçilmezi haline gelen ametist taşı yaydığı enerji ile gündelik yaşamın tüm olumsuzluklarına karşı insanı korumada yeryüzündeki en etkili ve doğal materyal olarak biliniyor.

Tarihin bilinen en değerli taşlarından biri olan ametist taşı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda eğitim gören kadınlar tarafından işlenerek ekonomiye kazandırılan Ametist taşı güzelliği ile büyülüyor.

YENİ BİR UMUT KAPISI

Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nin ilçede çıkarılan Ametist Taşı'nın ekonomiye kazandırılması ve ilçe halkına yeni bir geçim kaynağı sağlamak amacıyla açtığı kursta işlenerek takı ve süs eşyalarına dönüşen,  aynı zamanda başka alanlarda kullanılması, ilçe için yeni bir umut kapısı oldu. Taşın yatak üreten firmalarla kurulacak bağlantı ile satılması halinde ilçe için yeni bir gelir kapısı daha açılmış olacak.

KADINLARIN HÜNERLİ ELLERİNDE

SÜS EŞYALARINA DÖNÜŞÜYOR

Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşlar İşleme ve Tanıtma Derneği ve Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Nimet Türker, ilçelerinde çıkartılan ametist, kuvars, kalsedon, akik gibi taşların ekonomiye kazandırılması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Aydıncık Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslarda eğitim gören bayanların taşları işlediklerini belirten Türker, “Kursiyerlerimizin hünerli ellerinde işlendikten sonra kolyeye, yüzüğe, tespihe ve masa isimliği gibi ürünlerimizi Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşlar İşleme ve Tanıtma Derneğimiz de satışa sunuyoruz. Yine gelen talepleri de değerlendirerek ürettiğimiz malzemeleri ilgili makamlara ve kişilere ulaştırıyoruz. Kursumuzda bulunan bayanlar da hem meslek ediniyor hem de evlerinin geçimine destek oluyorlar” dedi.

FUARLARIN GÖZDESİ

Aydıncık Ametist ve Yarı Değerli Taşlar İşleme ve Tanıtma Derneği ve Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi aynı zamanda Fuarların da gözdesi oldu. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda eğitim gören kadınlar tarafından işlenerek ekonomiye kazandırılan Ametist taşı ve diğer değerli taşlar, Ato Congresıum Fuarı, Kooperatifler Fuarı, İstanbul TÜYAP Fuarı, Bursa Fuarı, Tokat Fuarı, Sorgun Fuarı, Yozgat Tanıtım Günleri, Yozgat Tanıtım Fuarı, Yozgat Evlilik ve Mobilya Fuarlarında boy gösterdi.

YATAKLARDA KULLANILIYOR

Ametist Therapy Teknolojisi negatif enerjiyi aldığı bilimsel olarak kanıtlanmış ametist taşlarının kumaş yapımında kullanılmasından oluşur. Ametist taşlarından oluşan kumaş gün içinde biriken negatif enerjiyi alarak sizin güne pozitif uyanmasına yardımcı oluyor. Ametist Therapy Teknolojisinde kullanılan ametist taşının canlandırıcı etkisi ve pozitif enerji verdiği yıllardır biliniyor. Uyuduğumuz odada bulunması bile kişinin biyoenerjisine katkı sağlıyor.

POZİTİF ETKİ YAYIYOR

Ametistin insan üzerinde birçok pozitif etkisi olduğu yıllardır biliniyor. Sahip olduğu enerji sayesinde insan üzerinde canlandırıcı bir etki oluşturan ametist taşı, enerjisi kişide uyum ve denge oluşturup, sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etki yapıyor. Bulunduğu ortamdaki olumsuz enerjileri, pozitif enerjiye çevirmesiyle bilinen Ametist taşı oluşturduğu huzurlu ortam sayesinde uyku kalitesini artırarak uyku problemlerinin giderilmesine yardımcı oluyor. Bedende biriken fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükselten, insana huzur vererek olumsuz düşünceleri uzaklaştıran taş, yoğun çalışma ve stresten kaynaklanan zihinsel yorgunluğu ortadan kaldırmaya da ve insanları, elektronik cihazlardan yayılan dalgaların zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olması ile de biliniyor.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor