Bayrak emin ellerde

Okuduğunuz haber
ASRIN PROJESİNE START

Belediye'den gövde gösterisi

Anasayfa   /    Güncel    /    Asrın Projesine start

Asrın Projesine start

Yozgat Belediyesi tarihinin en büyük ve maliyetli projesi olan ve ‘Asrın Projesi’ diye nitelendirilen büyük altyapı çalışmaları için start verildi.

GÜNCEL      11 Eylül 2022 - 16:45     0

Asrın Projesine start

Yozgat Belediyesi tarihinin en büyük ve maliyetli projesi olan ve ‘Asrın Projesi’ diye nitelendirilen büyük altyapı çalışmaları için start verildi. İlk borusu yerleştirilen büyük altyapı projesiyle artık ömrünü tamamlayan ve kansere neden olduğu bilinen asbestli boruların değiştirilip, kayıp kaçak oranını en aza indirip, Belediyeye büyük bir kazanç sağlanmış olacak.

Belediye Başkanı Celal Köse’nin Yozgat insanı için aldığı sorumluluk ve büyük uğraşları sonrasında yapımına başlanılan altyapı projesinin ve bazı hizmetlerin toplu açılışı ‘Asrın Projesi’ adı altında Fatih Mahallesi Bozok Caddesi’nde yapıldı.

ALTYAPI SİL BAŞTAN

Yozgat’ın su sorununu ve altyapı problemlerini ortadan kaldırması beklenilen ve ‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen projenin temel atma töreni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılımı ile Fatih Mahallesi Bozok Caddesi’nde saat 13.00’de yapıldı. İlk borusu protokol üyeleri tarafından yerleştirilen proje 206 kilometre su, 40 kilometre kanalizasyon hattını kapsıyor. Yaklaşık maliyeti 300 milyon TL’yi bulan proje Avrupa Bankası’ndan kullanılan kredi ile tamamlanacak. Kış aylarına yaklaşılması nedeniyle bazı sıkıntıları da beraberinde getirmesi muhtemel olan projeyle birlikte içme suyu ve altyapı konusunda Yozgat halkının çok uzun süre sorun yaşamaması bekleniyor.

ASBETLİ BORULAR DEĞİŞECEK

Projenin tamamlanmasıyla Belediye, Arapseyfi ve Cemil Çiçek Barajı’ndan suyu getirmek için ödediği 5 milyon lira elektrik parasını da yarı yarıya azaltarak hizmete harcamak için yeni bir bütçeyi oluşturmuş olacak. 18 ayda bitirilmesi beklenilen ancak çok yoğun bir uğraş gerektiren bu projenin tamamlanmasıyla sağlıksız su kullanımını da önlemiş olacak. Kayıp kaçaktan dolayı Yozgat Belediyesinin çok büyük zararının önüne geçmesine vesile olacak projenin geri dönüşümü yani kendini amorti etmesi de azami olarak 10 yılı bulacak.100 yıl boyunca dışarıdan müdahale olmadığı zaman arıza vermeyecek sistem bir bakıma Belediyenin geleceğini de teminat altına alacak.

Açılış töreninde Adalet Bakan Bekir Bozdağ, Vali Ziya Polat, AK Parti Milletvekili Yusuf Başer, MHP Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Belediye Başkanı Celal Köse birer konuşma yaparak, Yozgat Belediyesi’nin böylesine önemli bir projeye imza atmasının Yozgat’ın geleceği açısından önemine dikkat çekti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor