Ray hırsızı cezaevine

Okuduğunuz haber
ASRIN PROJESİ BAŞLIYOR

Eğitim maratonu başlıyor

Anasayfa   /    Güncel    /    Asrın projesi başlıyor

Asrın projesi başlıyor

Büyük Altyapı Projesinin startı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılımı ile Fatih Mahallesi Bozok Caddesi'nde yarın saat 13.00'te verilecek.

GÜNCEL      09 Eylül 2022 - 16:10     0

Asrın projesi başlıyor

Yozgat Belediyesi’nin üzerinde hassasiyetle durduğu ve bitirildiği zaman Yozgat’ın su sorununu ve altyapı problemlerini ortadan kaldırması beklenilen ve ‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen projenin temel atma töreni bugün yapılacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılımı ile Fatih Mahallesi Bozok Caddesi’Nde saat 13.00’de startı verilecek projenin tamamlanması ile hem kayıp kaçak hem de sağlıksız su kullanımını da önlemiş olacak.

Yozgat Belediyesi’nin en vizyonlu projesi olan Büyük Altyapı projesinin startı bugün saat 13.00’te verilecek.

BAKAN BOZDAĞ’DA TEMEL

ATMA TÖRENİNE KATILACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın de katılımı ile Fatih Mahallesi Bozok Caddesi’nde startı verilecek olan proje Yozgat’ın altyapı sorunlarını ortadan kaldırma konusunda büyük önem taşıyor.  Yozgat Belediyesi önce altyapıya ağırlık vererek, içme suyu hattı ve kanalizasyon hattını yenileyecek. Kayıp kaçak oranını en aza indirmek, aynı zamanda asbestli boruların değiştirilmesini sağlayacak proje,  Avrupa Yatırım Bankası’ndan kullanılacak kredi ile tamamlanacak. 206 kilometre su, 40 kilometre kanalizasyon hattı projesini hayata geçirdiği takdirde Arapseyfi ve Cemil Çiçek Barajı’ndan suyu getirmek için ödediği 5 milyon lira elektrik parasını da yarı yarıya azaltarak hizmete harcamak için yeni bir bütçeyi oluşturmuş olacak. 18 ayda bitirilmesi beklenilen ancak çok yoğun bir uğraş gerektiren bu projenin tamamlanmasıyla sağlıksız su kullanımını da önlemiş olacak.

KENDİNİ AMORTİ EDECEK

BİR PROJE OLACAK

Kayıp kaçaktan dolayı Yozgat Belediyesinin çok büyük zararının önüne geçmesine vesile olacak projenin geri dönüşümü yani kendini amorti etmesi de azami olarak 10 yılı bulacak.100 yıl boyunca dışardan müdahale olmadığı zaman arıza vermeyecek sistem bir bakıma Belediyenin geleceğini de teminat altına alacak.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor