Ergül Mobilya göz dolduruyor

Okuduğunuz haber
ANKARA'YA SAHİP ÇIKMAK GEREK!

TÜGVA Yağmur'la devam

Anasayfa   /    Siyaset    /    Ankara'ya sahip çıkmak gerek!

Ankara'ya sahip çıkmak gerek!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, yerel gazete temsilcileri ile bir araya geldiği kahvaltıda oldukça önemli açıklamalar yaptı.

SİYASET      18 Haziran 2021 - 17:29     0

Ankara'ya sahip çıkmak gerek!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, TÜGVA Kongresi öncesinde yerel gazete temsilcileri ile bir araya geldi. Burada hem kendi siyasi hayatı hem de Yozgat siyasi hayatı hakkında açıklamalar yapan Bozdağ, “Geriye dönüp baktığımızda, hangi partiden olursa olsun herkes Yozgat için koşuyor. Arada ki fark sadece birisi bir yoldan gidelim derken diğeri başka bir yoldan gidelim diyor. Ama niyetler Yozgat’ın iyiliği, güzelliği üzerine kurulu bütün notlar. Biz siyasi partiler olarak birbirimizin hasmı değiliz. Yozgat adına hepimiz koşanlarız. Hepimiz Yozgat’ın sporcularıyız. Bizim taraftarımız Yozgat. Siyasetçiler Yozgat takımının oyuncularıdır. Giydikleri formaların farklılığı bu gerçekliği değiştirmez” dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Yozgat Belediyesi Çamlık Sosyal tesislerinde gazetecilerle bir araya geldi.

BASIN YOZGAT’IN AYNASI

Bozdağ, yaptığı açıklamada; Yozgat gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçmişe bakarak geleceği inşa etmenin zorluğundan bahseden Bozdağ, geçmişten ders alarak geleceğe bakmanın herkes için daha faydalı olacağını vurguladı.

Bozdağ, şöyle devam etti: “Pandemi şartları nedeniyle biraz mesafeyi uzattık. İnşallah Yozgat Basınıyla ve Yozgat’ın gözü kulağı, konuşan dili, yazan eli olan basın mensuplarımızla hem Yozgat’ımızı hem Türkiye’mizi konuşmak onlardan istifade etmek her zaman büyük bir şeref olmuştur. Ben siyasi hayatım içerisinde şunu gördüm, basının hem doğru bilgilendirme hem doğru bilgiyi toplama, yayma konusunda çok büyük rehberliği var. Yozgat basını da bu noktada bizim rehberimiz olmuştur. AK Parti iktidarları döneminde yaptığımız eserlere baktığında pek çoğu daha plan bile olmadan Yozgat medyasında konuşulduğunu, yazıldığını, manşette yer aldığını görüyoruz. Dolayısıyla basın yapılacak eserler konusunda da hem siyaset kurumuna, hem iktidara hem de il yöneticilerine herkese bir rehberlik yapıyor. Aslında öncü kuvvet görevi ifa ediyor. Yozgat’a ve ülkemize yaptığınız hizmetlerden dolayı basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

EN BÜYÜK SİYASET AİLENİZE KIYMET VERMEKTİR

Siyaset hayatı boyunca öğrendiği şeylerin başında en büyük siyasetin aileye kıymet vermek olduğunu söyleyen Bozdağ, ailesine, çevresine faydalı olmayanın iline ve ülkesine faydasının olmayacağını ifade etti. Bozdağ, “Sağlık sıhhat hususunda da şunu söyleyeyim; hamdolsun bugün sağlıyım, hemşerilerimizin duaları ve destekleri ile daha iyi. İnşallah bundan sonrada Rabbimin izni ile sıhhatli bir şekilde görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Benim sizlere tavsiyem şu olur bu konuda, siyasette bunca zamanda öğrendiğim şeylerden bir tanesi en büyük siyaset ailenize kıymet vermektir. Kendinize kıymet vermektir. Eşinize, çocuklarınıza kıymet vermektir. Aradan geçen 25 yıl sonra baktığımda, özellikle bu hastalık nedeniyle iç muhasebeyi daha çok yağıyor insan, baktığımda gördüm ki en büyük siyaseti kendi adıma ihmal etmişim. Kendine, eşine, çocuklarına faydası olmayanın komşusuna, iline, ülkesine de doğru dürüst bir faydası olmaz. Biz en büyük siyaseti evimizde, ailemiz içinde onarla en büyük sevgiyi, saygıyı, hürmeti, değer vermeyi, katkıyı yaparak yapmalıyız. Sonra dostlarımıza, komşularımıza, arkadaşlarımıza yani illa bir parti içinde değil parti dışında da nice dostlarımız var. Onlara, yani menfaate dayalı olmayan dostluklara bir sevgi kaynaklı, saygı kaynaklı bütün dostluklara çok çok değer vermek lazım. En büyük siyasetin, bu sevgi ve saygının insanlar arasında temel kabul edilmesi olduğunu görüyorum. Çünkü her şeyin telafisi var ama kendinize ait ihmallerin, ailenize ait ihmallerin kolay kolay telafisi yok. Telafi edemeyeceğimiz şeylere daha çok değer vermemiz gerektiğine yürekten inanıyorum. Eşim ve çocuklarım bana haklarını helal etmeseler benim işim perişan. Siyasi hayatımız boyunca en büyük ihmali ben eşim ve çocuklarıma karşı yaptığımı düşünüyorum. Sizde basın siyaseti yapıyorsunuz. Sizde eminin hay huy arasında en büyük ihmali eşiniz ve çocuklarınıza karşı yapıyorsunuz. En büyük iktidar ailedeki iktidardır. En büyük siyaset ailedeki siyasettir. Komşudaki, ildeki bunların hepsi yerli yerine olunca ülkedeki her türlü siyasette daha iyi olur.”diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ KIRARAK ÜZEREK KİMSE

RÜTBE VERMİYOR, MADALYA TAKMIYOR

“Bu hususta zaman zaman dostlarıma tavsiye ediyorum, diyorum ki kendi sevdiklerinizin saydıklarınızın kıymetini bilin. Birbirimizi kırarak, inciterek, üzerek bize kimse bir rütbe vermiyor veya kimse bir madalya takmıyor. “diyen Bozdağ, “Pozisyonumuz bir adım daha ileri gitmiyor. Hem dünyada hem ahrette kaybeden oluruz. Değer vermek her zaman kazandırır insana.”şeklinde konuştu.

HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN

HERKES YOZGAT İÇİN KOŞUYOR

Siyasetin sevgiye, saygıya dayalı bir siyaset olmasının Yozgat’ın geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Geriye dönüp baktığımızda, hangi partiden olursa olsun herkes Yozgat için koşuyor. Arada ki fark sadece birisi bir yoldan gidelim derken diğeri başka bir yoldan gidelim diyor. Ama niyetler Yozgat’ın iyiliği, güzelliği üzerine kurulu bütün notlar. Biz siyasi partiler olarak birbirimizin hasmı değiliz. Yozgat adına hepimiz koşanlarız. Hepimiz Yozgat’ın sporcularıyız. Bizim taraftarımız Yozgat. Siyasetçiler Yozgat takımının oyuncularıdır. Giydikleri formaların farklılığı bu gerçekliği değiştirmez. Bu çerçevenin her zaman Yozgat’a kazandıracağına inanıyorum. Siyasette de ben öyle diyorum. Takımı kurarken yani siyasetlerde parti kuruyor. Partileri kurarken de kamuoyuna bakıyor, medyaya bakıyor, başkasına bakıyor. Benim medya için kendi görüşün, Yozgat adına yarışanların hep iyiler olması, güçlüler olması, başarılar olması, girdiği oyunda, yaptığı işte hemen farkını ortaya koyması hep Yozgat’a kazandırır. Hangi takımda oynarsa oynasın. İster AK Parti’de olsun, ister MHP’de olsun, CHP’de olsun, ister başka yerde oyuncular iyi olursa çünkü bizim oyuncularımız Yozgat’ta oynamıyor. Sonuçta buradan seçtiğimiz aktörler daha üste, yani kupa Ankara’da yani esas şampiyona orada oynanıyor ve hizmetler Ankara’dan geliyor. İşler oradan geliyor. Bu noktada basına çok büyük görev düşüyor. Güçlü siyasal aktörlerin hep çıkması hem de korunması ve güçlendirilmesi Yozgat’ın her aman menfaatinedir.”ifadelerini kullandı.

YOZGAT’I SADECE YOZGAT’IN İÇİNDE YAŞAYANLAR OLARAK DEĞERLENDİRMEMEMİZ LAZIM

“Yozgat 420 bin nüfuslu bir yer değil. 2 milyon 200 bin hatta daha fazla nüfuslu bir yer. Yozgat’ı sadece Yozgat’ın içinde yaşayanlar olarak değerlendirmemiz lazım.”diyen Bozdağ, “ Çünkü Yozgat, Yozgat’tan çok büyük. Nüfusu da çok büyük.. Yozgat’ı 420 bin, 500 bin gibi hesap edenler Yozgat’a bu pencereden bakarsa dar bakar. Ama Yozgat 500 bini yurtdışında ve 1 milyonu yurtiçinde değişik yerlerde yaşayan ama hepsinin gönlü Yozgat’a bağlı insanlar. Bunlarla birlikte biz Yozgat’ı değerlendirdiğimizde ben hep söylerim Sayın Cumhurbaşkanımıza da zaman zaman Yozgat konusu olduğu zaman hep Yozgat’a yapılan bir işin Türkiye genelinde doğuracağı memnuniyeti anlatırken hep bu örneği veririm. Yozgat 2,5 milyon demektir Etki alanıyla beraber, nüfusuyla beraber daha da büyük bir ildir. Bence bu potansiyeli biz görürsek, Yozgat’ın merkezdeki çekim gücü bu potansiyelden pozitif anlamda çok etkilenecektir.”diye konuştu.

ANKARA’YA ARTIK

YOZGATLILAR SAHİP ÇIKMALI

Ankara’ya Yozgatlıların sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, Ankara’da en kalabalık nüfusa Yozgatlıların sahip olduğunu ifade etti.

Bozdağ, “Ankara üzerinde de ben hep söylüyorum, yanlış anlaşılacak biliyorum ama gene de söyleyeceğim. Ankara’ya artık Yozgatlılar sahip çıkmalı. Ankara bizim. Öyle dememiz lazım. Şuan Ankara’da en kalabalık nüfusu olan biziz. Ankara hızlı trenden sonra Kayaçla-Sincan gibi olacak bize. Öyle ise Ankara’daki potansiyele ve güce hem Yozgat’ın hem de Ankara’nın Yozgat’ta sahip çıkması lazım. Bizim Ankara’ya bakmamız lazım, Kayseri’ye değil de. Ankara’ya bakmak bizi daha güçlü kılar. Çünkü bizim çok güçlü aktörlerimiz var. Ekonomik olarak da güçlü aktörlerimiz var, artı nüfus potansiyeli olarak güçlü aktörlerimiz var. Artı Ankara’da yerleşik olarak şuanda Yozgatlılardan, Ankara kütüğünden görülenlerin sayısı da çok fazla. Çok iyi eğitimliler, çok iyi yetişmişler. Bizim orada misafir ya da göçmen gibi durma yerine Ankara biziz dememiz, Ankara bizim dememiz ve Ankara’ya sahip çıkmamız Yozgat’ın gücüne güç katar. Onun için bizim Ankara’dan kopmamamız lazım. Ankara’yı da Yozgat’tan koparmamamız gerekiyor. Hızlı tren, bölünmüş yol inşallah bu ikisi bizim aramızı hızlandıracak, iletişimi de kolaylaştıracak ama gelecekte inşallah Ankara’da ve Yozgat’ta bu potansiyeli bizim korumamız gerekiyor.”şeklinde konuştu.

YOZGATLILAR OLARAK

BİZ BİZE YETERİZ DEMEMİZ LAZIM

“Biz bize yeteriz’den ziyade Yozgatlılar olarak biz bize yeteriz demememiz lazım” diyen Bozdağ, “Biz yine Yozgatlı kimliğimizle Ankara’da varız ve güçlüyüz. Onun için Yozgat’ın kendi yağıyla kavrulma dışında başka yağlardan istifade etme konusunda da bir açılma ihtiyacı var. Biz bize yeteriz den ziyade biz Yozgatlılar olarak biz bize yeteriz dememiz lazım Yozgat’ta yaşayanlar olarak. Yurtdışındaki potansiyelimizde bizim şuanda işçi potansiyeliydi uzun zamandır. Ağır ağır eğitim düzeyi yurtdışındaki Yozgatlıların yükseldi. İyi yetişmiş güçlü aktörler var, Yozgatlılar var. Ekonomide de çok güçlü Yozgatlı aktörler var. Yozgat bir ayağını Avrupa’ya koymalı, bir ayağını Ankara’ya koymalı. Avrupa ve Ankara üzerinde ki bu gücü Yozgat’a nasıl kanalize edebiliriz ve Yozgat’taki bu gücü nasıl dışarı kanalize edebiliriz ona bakmalıyız. Bu karşılıklı alışveriş bize bir şey kaybettirmez. Aslında bizi güçlendirir. Bu noktada kendi içimizdeki korumaları azaltırsak veyahut içe kapanıklığımızı giderir, bundan çekinmezsek istifade olur.”şeklinde konuştu.

Basın toplantısında Bozdağ’a, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı İlknur Ünal, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Taşdemir ve Ak Parti Teşkilatı eşlik etti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor